Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.15.54uur) Twee aanhouding in onderzoek wapenvondst

Maastricht Twee aanhoudingen in onderzoek naar wapenvondst

Op vrijdagavond, 2 februari jongstleden werd op de Parallelweg een legergroene VW-bus aangetroffen met daarin een aantal raketwerpers. Op 3 februari werd de Lanaken woonachtige 31 jarige eigenaar van de VW-bus aangehouden toen hij bij de politie aangifte kwam doen van diefstal van de bus. De verdachte zit nog steeds in hechtenis. Door de politie werd een rechercheteam geformeerd dat het onderzoek naar de wapenvondst verricht.
Vandaag 23 april 2001 zijn in het kader van het onderzoek nog twee verdachten aangehouden.
Het zijn een 43 jarige inwoner van Maastricht en een 24 jarige inwoner van het Belgische Gellik.
De twee verdachten zijn aangehouden vanwege medeplichtigheid bij de handel in de raketwerpers. Het tweetal bestierde een op een terrein aan de Parallelweg, in de volksmond "botermijn" genoemd, gelegen bedrijf.

Het team sluit meer aanhoudingen niet uit.

Dagelijkse persvoorlichting 2e editie

Maastricht, straatroof:
Een 19 jarige inwoner van Hoevelaken is de afgelopen donderdag 19 april 2001 op de Markt te Maastricht door twee mannen beroofd van een agenda.
Het slachtoffer liep donderdagmorgen tussen 03.00 en 03.30 uur over de Markt te Maastricht waar hij werd ingehaald en voorbij gereden door een personenauto met daarin drie personen. Uit de auto stapten twee mannen in de leeftijd tussen de 20 en 27 jaar die op hem toegelopen kwamen. Het slachtoffer kreeg een klap in zijn gezicht waardoor hij een hevig bloedende lip opliep en pijn aan zijn tanden. Ook was hij even de kluts kwijt was. Daarna ging hij naar huis. Na een nachtrust kwam hij tot de ontdekking dat zijn agenda die hij in zijn broek had zitten was gestolen. Van de diefstal had hij niets gemerkt. In de agenda zaten een paspoort, enkele bankpasjes, Bfrs. 100 en een tegoedbon. Het slachtoffer deed maandag 23 april 2001 bij de politie aangifte van het voorval.

Maastricht, inbraak in school:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaats gevonden in school "De Schakel" onderdeel van de stichting Jan Baptist gevestigd aan de Ebenistendreef te Maastricht. Nadat een ruit van een buitendeur met een klinker werd vernield werd de toegang tot het schoolcomplex verkregen. Ontvreemd werden een videorecorder en een televisie met afstandsbedieningen. De inbraak werd maandag morgen ontdekt na het aantreffen van de vernielde ruit. Van de inbraak is aangifte gedaan.