Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 14.19) Maandag, 21 april 2001

Maastricht, diefstal personenauto:
Vanaf de Voedingskanaalweg te Maastricht werd mogelijk in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto gestolen. De 19 jarige eigenaar uit Maastricht parkeerde zaterdagmiddag zijn auto een Renault Express langs de weg en kwam zondagmiddag tot de ontdekking dat zij auto verdwenen was. Hij deed zondagmiddag aangifte van de diefstal.

Vanaf het Vrijthof te Maastricht werd zondagmiddag een motor van het merk BMW gestolen. De 32 jarige eigenaar uit het Duitse Langerwege stalde zijn motoer rond 16.00 uur en kwam een half uurtje later tot de ontdekking dat een dief met zijn motor aan de haal was gegaan. Ook hij deed van de diefstal aangifte bij de politie.

Maastricht, etalagekraak:
Maandagmorgen 23 april 2001 heeft een etalagekraak plaatsgevonden in een herenmodezaak gevestigd aan de Maastrichter Smedenstraat te Maastricht.
De eigenaar van de herenmodezaak werd omstreeks 05.00 uur gewekt door het luid alarm van de inbraakbeveiliging van zijn winkel. Hij waarschuwde meteen de politie en ging zelf op onderzoek uit. Hij ontdekte dat de ruit van de toegangsdeur met een voet/steun van een hekwerk afkomstig van de wegwerkzaamheden was in gegooid. De dief wist door het ontstane gat door handreiking een etalagepop uit te kleden en daarnaast nog twee leren jacks te ontvreemden. Een schadepost voor de eigenaar van fl. 8000,- Een onderzoek in de omgeving naar mogelijke inbrekers had geen resultaat meer.

Sint Geertruid, motorrijder gewond bij verkeersongeval: Een 23 jarige motorrijder uit Margraten is zondagmiddag 22 april 2001 op de Julianaweg in Sint Geertruig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.
De 21 jarige automobilist reed omstreeks 15.00 uur met een lage snelheid vanaf de toegangsweg van het voetbalveld van Geertruidse Boys achteruit de Julianaweg op. Nadat hij zich ervan vergewist had dat er geen verkeer naderde reed hij verder de weg op en wilde wegrijden in de richting van Gronsveld. Ondanks het goed uitkijken werd hij plotseling van achteren aangereden door een 21 jarige motorrijder afkomstig uit Sint Geertruid die volgens getuigen te hard gereden zou moeten hebben. Tengevolge van de klap van de aanrijding vloog de motorrijder een stuk door de lucht en bleef op de grond gewond liggen. Door een ambulance werd de motorrijder met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar zijn verwondingen bij onderzoek mee bleken te vallen. Een bergingsbedrijf moest de zwaar beschadigde motor weg takelen. De auto werd ook beschadigd doch kon gewoon verder rijden.