Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 23-04-2001 Persberichten district Sittard
Maandag, 23 april 2001

District Sittard

Sittard; hoofd tegen voorruit
Een automobilist uit Born dacht afgelopen zondagavond op de Paardestraat in Sittard dat een zakpaal, die juist naar beneden was gezakt toen een andere automobilist uitreed, vermoedelijk (nog) wel omlaag zou blijven. Echter toen de Bornse automobilist met zijn auto vervolgens ook over de zakpaal reed kwam de paal weer omhoog. Daardoor schokte het voertuig zodanig dat een mede-inzittende 30-jarige Sittardenaar met zijn hoofd tegen de voorruit klapte. De voorruit raakte daarbij stuk / beschadigd. Ook het carter aan de onderzijde van de auto raakte beschadigd. De Sittardenaar die weliswaar aangaf aan de klap tegen de voorruit geen letsel te hebben overgehouden, werd door inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel voor alle zekerheid toch even voor een medische check meegenomen naar het ziekenhuis.

Sittard; afbranden kabels
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks middernacht kreeg de politie van bewoners uit diverse Sittardse wijken meldingen van stankoverlast. De politie die op onderzoek uitging zag vanachter een perceel aan Aan het Broek in Sittard een fikse rookkolom opstijgen. Bleek dat een Sittardenaar (koperen)kabels aan het verbranden was hetgeen gepaard ging met een rookontwikkeling en stank van (het afbrandende) rubber. De brandweer heeft het vuur geblust en aldus een einde gemaakt aan de kabelverbranding. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Geleen; ingebroken
Afgelopen zondagavond / maandagnacht is ingebroken in een tweetal woningen in Geleen. In een woning aan de Jekerstraat zijn de inbrekers via de voordeur de woning binnengedrongen en hebben een aantal cds, een wekkerradio en enkele vishengels gestolen.
In een woning aan de Maaslaan zijn de inbrekers via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben papieren en geld gestolen. Daarnaast hebben de inbrekers autosleutels gestolen en zijn met de bij de woning geparkeerde auto aan de haal gegaan. De gestolen auto werd overigens vanmorgen, vlakbij de woning weer teruggevonden. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Stein; garagebrand
Afgelopen zondagnacht/zondagmorgen omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Woeringenstraat in Stein. Bleek dat in de garage bij een woning aldaar door nog onbekende oorzaak een brand was ontstaan. Vermoedelijk dat daarbij ook enkele asbest-verdachte golfplaten die in de garage stonden vernield zijn geraakt en delen of stofdeeltjes in enkele omringende tuinen zijn terechtgekomen. De politie heeft deze tuinen uit voorzorg afgezet en de brandweer zal voor verdere opruiming zorgen.