PERSBERICHT

Tilburg, 23 april 2001

GSM wordt nieuwe 'publieke zender'

Met het versturen van SMS berichten naar een opgesteld projectiescherm wordt de voorheen strikt persoonlijke mobiele telefoon omgetoverd van een 'one-to-one' in een 'one-to-many' communicatiemiddel. (De GSM wordt zo opgewaardeerd tot een persoonlijke 'publieke zender'.) Veel mobiele telefoongebruikers, aanwezig bij grote evenementen, gebruiken dit soort SMS-grootprojectie graag voor het verzenden van hun hartenkreten. Hun SMS bericht wordt daarmee leesbaar voor alle bezoekers.

SMS projectie op een groot scherm is een toepassing voor o.a. evenementen, festivals en grote bijeenkomsten. Bezoekers kunnen met hun mobieltje SMS berichten -met afzender- sturen naar een groot scherm. Die berichten kunnen worden afgewisseld met grafische animaties en videobeelden. De toepassing kan ook gekoppeld worden aan aanwezige televisiecircuits, zoals in stadions.

Een recentelijk experiment bij discotheek de DansSalon te Eindhoven bleek zeer geslaagd. De avond stond in het teken van Valentijnsdag. Een groot scherm werd hierbij gebruikt als een 'prikbord' voor allerlei spannende ontboezemingen.

Maikel Lambregts, Creative Director van Silverstreet, die de toepassing in Nederland introduceert onder de naam 'Sms2BigScreen', benadrukt het belang van goede filters. "Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de SMS-grootprojectie was een goede waterdichte werking van de ingebouwde vocabulair-filters om schuttingtaal te kunnen censureren. Pilots op o.a. het Lowlands-festival, in de DansSalon en andere discotheken hebben het belang van goede filtertechnieken voldoende bewezen. Het systeem bevat nu diverse uitgebreide filtertechnieken waaronder een zelf uit te breiden censuurfilter, spamfilter en afzenderfilter."

SMS-grootprojectie opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Het systeem bevat uitgebreide animatie-mogelijkheden. De sfeer en vormgeving van de projecties kunnen daarnaast ook per thema worden aangepast.

EINDE PERSBERICHT

.............................................ŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅ

Voor meer informatie over SMS-grootprojectie kunt u ook kijken op www.sms2bigscreen.nl

..............................................ŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅ

Voor eventuele verdere vragen over dit persbericht staan wij u graag te woord: Maikel Lambregts, telefoon: 013 4690886, GSM: 0626532202, E-mail: maikel@silverstreet.nl