Gemeente Alkmaar


13 april 2001

Aanleg rotonde Laan van Bath

Maandag 23 april a.s. wordt gestart met de aanleg van de rotonde op de kruising Laan van Parijs/Laan van Keulen/Laan van Tata. Uitgangspunt voor deze reconstructie is dat het kruispunt voor alle weggebruikers veel veiliger wordt. Vooruitlopend op de daadwerkelijke aanleg van de rotonde zullen werkzaamheden worden verricht aan de hogedruk gasleiding. De werkzaamheden nemen in totaal ongeveer twee maanden in beslag.

Om de overlast voor het dagelijkse verkeer zoveel mogelijk te beperken zal op de plaats van het toekomstige rijwielpad tijdelijk een asfaltbaan worden aangelegd. Dit geeft voor het verkeer de volgende mogelijkheden:

* Vanaf de Laan van Tata kan men naar de Laan van Keulen rijden.
* Vanaf de Laan van Parijs kan men naar de Laan van Tata rijden.
* Vanaf de Laan van Parijs kan men naar de Laan van Keulen rijden.
Alle andere verkeersbewegingen zijn niet mogelijk. Men zal dus zoveel mogelijk gebruik moeten maken van de ringweg door de Daalmeer.

Nadat de rotonde gereed is, wordt de tijdelijke asfaltbaan omgebouwd tot fietspad. Dit geeft voor de fietsers enige overlast aan het einde van de werkzaamheden.
Het aanbrengen van de asfalttoplaag is het laatste werk. Dit moet in één dag uitgevoerd worden. De rotonde is die dag voor al het verkeer enige tijd volledig afgesloten. Wanneer dit is wordt nader bekend gemaakt.

Over de uitvoering van de werkzaamheden is overlegd met politie, brandweer en ambulance. Connexxion zal bekendmaken welke consequenties het aanleggen van de rotonde heeft voor de diverse buslijnen.