Gemeente Gilze en Rijen

Agenda Raadsvergadering - 23 april 2001
Hieronder de agenda-punten voor de Raadsvergadering. Klik op de punten waar u meer over wilt lezen om het agenda-punt in Word97-formaat te downloaden.

1. Ingekomen stukken

2. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van het vervangen van een plotter.
Toelichting
Voorgesteld wordt om de huidige plotter te vervangen door een HP Deskjet 800C en hiervoor een krediet te voteren.


3. Voorstel inzake herziening Procedureverordening Planschadevergoeding.
Toelichting
Uw raad heeft in de vergadering van 25 mei 1998 de thans van kracht zijnde Procedureverordening Planschadevergoeding vastgesteld. Hierin is vastgelegd hoe gehandeld dient te worden nadat een verzoek om planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) is ingediend. Op dit moment is naar aanleiding van opgedane ervaringen aan het licht gekomen dat de huidige procedureverordening op enige punten aanpassing behoeft.


4. Voorstel inzake beslisdocument definitiefase Werklandschap A58. Toelichting
Voor u ligt het beslisdocument definitiefase van het project Werklandschap A58 te Gilze. Het beslisdocument beschrijft de integrale aanpak voor het realiseren van een bedrijventerrein op genoemde locatie. Uw raad wordt gevraagd in te stemmen met deze aanpak en de voorlopig benodigde middelen aan het projectenbureau grondexploitaties beschikbaar te stellen.


5. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van ombouwen 78 ontstekingspunten van de openbare verlichting. Toelichting
Naar aanleiding van een kostenvergelijking van Essent met betrekking tot de levering van energie voor de openbare verlichting moeten alle 78 ontstekings-punten omgebouwd worden van het zogenaamde enkeltarief naar het piek/ dal tarief. Het daarvoor benodigde krediet bedraagt 26.000,-- inclusief BTW.


6. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van uitvoeren diverse onderhoudswerkzaamheden aan de riolering. Toelichting
Ten behoeve van diverse onderhoudswerkzaamheden aan de riolering is een krediet nodig van 132.500,00.


7. Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten behoeve van voorbereiding Gemeentelijk Riolerings Plan 2001-2005. Toelichting
Ten behoeve van de voorbereiding van het G.R.P. 2001-2005 is een krediet nodig van 23.000,00.


8. Voorstel inzake Fusie Kredietbank Midden-Langstraat en Gemeentelijke Kredietbank 's-Hertogenbosch. Toelichting
Gedurende geruime tijd wordt door de Kredietbank Midden Langstraat (KML) en de Gemeentelijke Kredietbank te Den Bosch (GKB) de mogelijkheid onderzocht om te komen tot een fusie van beide banken.
De sterke neiging tot samengaan van kredietbanken is een landelijke ontwikkeling. Met een grotere schaalomvang kan ook op de langere termijn de dienstverlening worden gehandhaafd of verbeterd en de continuïteit worden gewaarborgd. De verwachting is zelfs dat de schaalvergroting in de komende jaren zich verder zal voortzetten.
Op verzoek van het bestuur van de bank en de gemeente Den Bosch is door onderzoeksbureau Berenschot te Utrecht een onderzoek verricht naar de haalbaarheid van deze fusie.
Uit een vergelijking tussen de banken blijkt dat er op belangrijke onderdelen in de bedrijfsvoering uniformiteit bestaat. Met name de te voeren producten en de werkprocessen lopen nagenoeg synchroon. Beide banken werken ook nu al volgens het model van frontoffice en backoffice voor wat betreft de meldpunten integrale schuldhulpverlening. (de aangesloten gemeenten blijven ook in de nieuwe situatie verantwoordelijk voor de inrichting van de meldpunten) Ook voor de uitvoering van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) bestaat al een intensieve samenwerking.
Geopteerd wordt voor huisvesting van de nieuwe bank in Waalwijk en aanbevolen wordt om te kiezen voor een stichtingsvorm. Bureau Berenschot adviseert dit fusietraject in te zetten en een stuurgroep te belasten met het implementatietraject. De nieuwe bank zal op 1 januari 2002 operationeel zijn. Het bestuur van de bank is met Bureau Berenschot van mening dat een fusie van deze banken goede dienstverleningsmogelijkheden voor de toekomst veilig stelt. Overeenkomstig het verzoek van de KML stellen wij voor om in te stemmen met de voorliggende intentieverklaring.


9. Voorstel inzake wijziging Verordening Ingebruikgeving Welzijnsaccommodaties.
Toelichting
Conform de Verordening Ingebruikgeving Welzijnsaccommodaties, dient de gemeenteraad ieder jaar in de maand juni de tarieven voor het gebruik van ruimte in welzijnsaccommodaties voor het daaropvolgende seizoen vast te stellen. Voorgesteld wordt over te gaan tot wijziging van de verordening reeds in april 2001, zodat de eigenaars van sociaal culturele accommodaties ruimschoots de tijd hebben om de nieuwe tarieven kenbaar te maken aan de gebruikers.


10. Voorstel inzake benoeming directeur openbare basisschool De Wildschut.
Toelichting
Per 1 augustus 2000 is de vacature ontstaan van directeur van openbare basisschool 'De Wildschut' te Gilze door het vertrek van de vorige functionaris.
Overeenkomstig het advies van de 'Benoemingsadviescommissie directeur De Wildschut' wordt voorgesteld om de heer A.J.M. de Leuw te Weert te benoemen.


11. Voorstel tot het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen.
De stukken behorende bij elk agendapunt liggen, voor zover mogelijk, ter inzage voor de leden op de leeskamer van de raad van 18 tot en met 20 april 2001.



Copyrights Reserved by Gemeente Gilze en Rijen 1997