Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Vaktoppers

Tijdens de conferentie "Ambachtelijke opleidingen; een verhaal apart", die werd gehouden op 23 april jl. is de site www.vaktoppers.nl geïntroduceerd. Het project is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en de aangesloten ambachtelijke branches. De site vormt onderdeel van het "Deltaplan ter versterking van ambachtelijke opleidingen".
Vaktoppers.nl werd in opdracht van het HBA en met subsidie van BVE-Net gerealiseerd.

Vaktoppers.nl is dè site voor jongeren en jonge ouderen die een topper in een echt vak willen worden! Er staat concrete informatie op over ambachtelijke beroepen en opleidingen. Daarnaast kan de bezoeker zichzelf testen op geschiktheid voor een ambachtelijk beroep in de zogenaamde SPIEGEL en zijn er verschillende games en puzzels te doen! Kortom een jonge en dynamische site gericht op creatieve en ondernemende personen die graag met mensen omgaan en willen werken met hoofd en handen.

Om de site te promoten zijn twee kaarten ontwikkeld: één voor jongeren en één voor beleidsmakers en intermediairs (met algemene gegevens over de ambachtelijke sector).