Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

PERSBERICHT
Datum: 23 april 2001
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Minister Marleen Vanderpoorten bezoekt zwemproject derde kleuterklas BSGO Manitoba in Sun-parks van De Haan

Vlaams minister van Onderwijs, mevrouw Marleen Vanderpoorten, brengt een kort werkbezoek aan het zwemproject van de Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs Manitoba uit Brugge (Sint-Andries) op woensdag 25 april. Omstreeks 8 uur wordt mevrouw Vanderpoorten in Sun Parks te De Haan verwacht. Rond 11 uur wordt het bezoek beëindigd.

Zwemproject
Reeds 10 jaar gaan kleuters uit de derde kleuterklas van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs Manitoba naar SunParks in De Haan om deel te nemen aan een uniek zwemproject. Gedurende drie dagen (24-25 en 26 april) krijgen alle kleuters de kans hun reeds opgedane ervaring met watergewenning te optimaliseren. Tevens biedt het project aandacht aan het speleffect dat op die leeftijd van belang blijft. Dit project geniet de steun van de ouders en staat onder de bezielende leiding van de kleuterjuf van de derde kleuterklas.

Individuele begeleiding
Dit gebeurt aan de hand van twee zwemsessies per dag, waarbij elke kleuter individueel begeleid wordt. Deze begeleiding wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van de laastejaars leerlingen uit het KTA- Sint-Michiels, afdeling verzorging.

Zeeklassen-Bosklassen
Dit project verruimt de inhoud die de traditionele zee- en bosklassen krijgen. De leerlingen verblijven gedurende de drie dagen in huisjes van Sun-Parks te De Haan. Naast de zwemlessen worden er tal van andere activiteiten voorzien.

Meer inlichtingen kunt u verkrijgen bij:
De heer Arnold Michiels
Directeur van de BSGO Manitoba
Manitobalaan 48
8200 Sint-Andries
tel: 050-38.63.81
fax:050-39.28.96

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.