Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-04-2001 2e Persbericht 23 april 2001

Persberichten uit de regio:

Zuidoost Brabant: Nieuwe verdachten in helingzaak aangehouden Maandagochtend zijn door de Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost opnieuw drie verdachten aangehouden in de helingzaak waarnaar vanaf december 2000 onderzoek wordt gedaan. Het betreft een 20-jarige man uit Soesterberg, een 26-jarige Veldhovenaar en een 48-jarige man uit Raamsdonk. De man uit Soesterberg wordt verdacht van het afnemen van goederen afkomstig van de vrachtautodiefstallen, die zijn gepleegd in Zuid-Nederland, België en Duitsland. Het ging hierbij voornamelijk om audio-, video - en computerapparatuur. De Veldhovenaar en de man uit Raamsdonkveer worden verdacht van het aanbieden van de gestolen goederen. Ook werden op 19 april twee Eindhovenaren (25 en 48 jaar) in deze zaak aangehouden. Zij worden ook verdacht van het aanbieden van de gestolen goederen. Zij zijn na verhoor naar huis gestuurd. In totaal zijn gedurende het onderzoek reeds 19 verdachten aangehouden. Tegen alle verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. Van de 19 verdachten zitten op dit moment nog 7 personen in voorlopige hechtenis.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de John F Kennedylaan is maandag tussen 11.20 en 12.10 uur een snelheidscontrole gehouden. 797 voertuigen zijn gecontroleerd. 26 daarvan reden sneller dan 70 km/u. Zij kre-gen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagmorgen om 11.50 uur is op de Michelangelolaan een 44-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man weigerde daar zijn taxirit te betalen. Hij stapte uit, waarop de taxi-chauffeur hem aansprak. Direct daarop sloeg en spuugde de 44-jarige man de taxichauffeur. De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden en overbrengen naar het politiebureau.

Helmond: Mishandeling / vernieling
Maandagmorgen om 11.26 uur is in het pand van de sociale dienst op de Clundert een 38-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij was het niet eens met het verloop van zijn gesprek en dreigde daarop de bedrijfsmedewerker. Even later sloeg hij pardoes de bedrijfsmedewer-ker in het gelaat, die een goed heenkomen zocht. Vervolgens sloeg de 38-jarige Helmonder een ruit van een spreekkamerdeur stuk. De gewaarschuwde politie trof de Helmonder in het pand aan. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte van mishandeling aangehouden In een woning aan het Sassenplein is maandagmiddag rond 14.00 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 42-jarige man uit Helmond kort daarvoor. Het tweetal was verwikkeld in een ruzie. Hierbij heeft de 41-jarige verdachte het slachtoffer met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen. De honkbalknuppel is in beslag genomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Gemert: Inbraak in winkel
Maandagmorgen rond 8.45 uur bleek dat er was ingebroken in een winkel aan de Elisabeth-plaats. Een ruit was vernield. Uit de winkel zijn spijkerbroeken, jassen en sokken gestolen.

Best: Inbraak in fabriek
Tussen zaterdagmiddag 14.00 en maandagmorgen 7.55 uur is ingebroken in een bedrijfs-pand aan de Magazijnweg. De achterdeur is opengebroken. Uit het pand verdwenen twee computers, een printer, een telefax en wat geld.