Gemeente Smallingerland

Zonneboileractie levert winnaar op (23-4-01)

De zonneboileractie die al een poosje in Smallingerland loopt, heeft een winnaar opgeleverd. Energieservice Friesland schreef namelijk een prijsvraag uit onder de noemer Pak die zon voor die mensen die vóór 1 april j.l besloten tot de aanschaf van een zonneboilersysteem. De beloning voor dit duurzame gedrag is een reis voor 2 personen naar de zon. De familie Bosma uit Boornbergum is de gelukkige winnaar geworden. De familie Bosma besloot naar aanleiding van de zonneboileractie in Smallingerland over te stappen op warm water van de zon.

De zonneboileractie leverde eind februari een volle raadzaal op in het gemeentehuis. Bezoekers lieten zich uitgebreid informeren over de verschillende zonneboilersystemen en de behoorlijke subsidiemogelijkheden die er momenteel (ook in het kader van deze actie) zijn. Het totale subsidiebedrag kan oplopen tot 50% van de totale aanschafprijs.
De actie leverde tot dusver 25 contracten op. Daarnaast hebben tientallen huishoudens inmiddels nadere informatie aangevraagd over de (subsidie)mogelijkheden.
Wie zich nog niet heeft verdiept in de mogelijkheden kan dat nog steeds doen. Bel met Energieservice Friesland: 0800-1220. De medewerkers informeren u graag verder.