Gemeente Westervoort

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend dat zij - krachtens machtiging van de gemeenteraad - in verband met activiteiten voor koninginnedag 2001 op maandag 30 april 2001, ter beveiliging en bevordering van de goede gang van zaken in het verkeer, besloten hebben tot het treffen van een tijdelijke verkeersmaatregel.

Deze maatregel heeft betrekking op het gesloten verklaren voor alle doorgaand verkeer - met uitzondering van fietsers en voetgangers - van
* het gedeelte van de Dorpstraat gelegen tussen de Klapstraat en de kruising met de Kloosterdreef op bovengenoemde datum tussen 07.00 en 18.00 uur.

* het gedeelte van de Kerkstraat gelegen tussen de Dorpstraat en de Maria van Nassaustraat

De maatregel zal op de gebruikelijke wijze door middel van borden met bijbehorende afzethekken worden aangegeven. Wegomleggingen in verband met de hiervoor genoemde maatregel zullen eveneens op de gebruikelijke wijze worden aangegeven.

De halte van het openbaar vervoer aan de Kerkstraat zal tijdelijk verplaatst worden naar de Zdl.Parallelweg.

Ontwerp 5e partiële herziening bestemmingsplan Steenderens

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat met ingang van 26 april 2001 gedurende vier weken het ontwerp van de 5e partiële herziening van het bestemmingsplan Steenderens voor een ieder ter inzage ligt ter gemeentesecretarie bij de afdeling AJZ/VROM, Dorpsplein 1 te Westervoort. Deze partiële herziening heeft tot doel de bestemming maatschappelijke doeleinden van het pand Heilweg 63 (kringloopcentrum) te wijzigen in een bestemming vrijstaande woningen en kantoren en dienstverlening. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).

Gedurende genoemde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk en gemotiveerd zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken. Zij die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt zullen in de gelegenheid worden gesteld deze tegenover de commissie Leefmilieu nader toe te lichten.

Inspraak 5e partiële herziening Steenderens Eindverslag

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de terinzagelegging van het voorontwerp van de 5e partiële herziening van het bestemmingsplan Steenderens, inzake de wijziging van de bestemming maatschappelijke doeleinden van het pand Heilweg 63 (kringloopcentrum) in een bestemming vrijstaande woningen en kantoren en dienstverlening, heeft geleid tot twee inspraakreacties.
Het eindverslag van deze inspraakprocedure is thans vastgesteld en ligt met ingang van 26 april 2001 gedurende een termijn van vier weken bij de afdeling AJZ/VROM van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).
Deze datum is tevens het officiële einde van de inspraakperiode. De mogelijkheid bestaat om ten aanzien van de uitvoering van de inspraakprocedure een schriftelijke klacht bij burgemeester en wethouders in te dienen. Dit dient te geschieden binnen vier weken na afloop van de inspraakprocedure.

Westervoort zoekt een lid voor de Programmaraad Gelderland Zuid

Op 1 september 1997 is de gewijzigde Mediawet in werking getreden. Dit hield onder andere in, dat de gemeenten waar een zogenaamd draadomroepinrichting aanwezig is verplicht zijn gezamenlijk één programmaraad in te stellen. Deze programmaraad is in mei 1998 tot stand gekomen en vertegenwoordigt gemeenten in Gelderland Zuid; van Duiven tot Zaltbommel.

In de programmaraad zijn de belangrijkste in de gemeente voorkomende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen vertegenwoordigd. Dit is om te voorkomen dat een te eenzijdig samengestelde groep gebruikers van de kabel invloed krijgt op het programma-aanbod.

Wat doet de programmaraad?
De programmaraad adviseert de kabelexploitant (UPC) over de samenstelling van het wettelijk basispakket en UPC kan van deze adviezen alleen om zwaarwegende redenen afwijken.

Het basispakket bestaat uit 15 televisiezenders en 25 radiozenders.

De Mediawet schrijft voor, dat van het wettelijk basispakket in ieder geval de landelijke, regionale en lokale publieke omroepen deel uit dienen te maken. Dit zijn ook de Nederlandstalige Belgische tv-zenders en twee Nederlandstalige Belgische radiozenders.

Alle zenders die geen deel uit maken van het wettelijk basispakket vallen niet onder de adviesbevoegdheid van de programmaraad. Wel kan de kabelexploitant uit eigen beweging advies over dat resterende pakket vragen. Dit advies heeft geen bindend karakter.

De gemeente Westervoort zoekt per 1 juli een nieuw lid dat, namens een maatschappelijke, culturele, godsdienstige of geestelijke stroming, deel uit wil maken van de Programmaraad Zuid Gelderland. Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact opnemen met de Gemeente Westervoort, de heer H.W. Futselaar, telefoon: 026 317 96 40.

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 april 2001 de 7e partiële herziening van het bestemmingsplan Naederhuizen ongewijzigd heeft vastgesteld.
Deze partiële herziening heeft tot doel de woonbestemming van het pand Dorpstraat 88 te wijzigen in een bestemming wonen en dienstverlening. Het bestemmingsplan ligt vanaf 19 april 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, afdeling AJZ/VROM. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).
Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX te Arnhem, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 april 2001 de 10e partiële herziening van het bestemmingsplan Hoogeind ongewijzigd heeft vastgesteld.
Deze partiële herziening heeft tot doel de agrarische bestemming van het perceel Schans 1 te wijzigen in een woonbestemming, waardoor boerderij Lentzenburg een woonbestemming krijgt en het mogelijk wordt twee nieuwe woningen te realiseren.
Het bestemmingsplan ligt vanaf 19 april 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, afdeling AJZ/VROM. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).
Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX te Arnhem, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Vrijstelling bestemmingsplan Kern

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de heer Janssen, namens Willy Janssen adviseur installatietechniek, een verzoek heeft ingediend voor de vestiging van een adviesbureau in gebouwgebonden installaties in het pand t Slag 36. De vestiging bestaat uit een kantoorfunctie van 35 m², waarbij het overige gedeelte van het pand als woonhuis wordt gebruikt. Parkeren door (incidentele) bezoekers of klanten zal plaatsvinden op eigen terrein.

De vestiging is op grond van het geldende bestemmingsplan Kern niet direct mogelijk.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om gebruik te maken van een vrijstelling voor het gebruik, op grond van artikel 32, lid 3, van het bestemmingsplan Kern.

Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en conform de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000, met ingang van 19 april 2001 gedurende vier weken bij de afdeling AJZ/VROM van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage.
Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk zienswijzen bij ons college in te dienen.

Collecte
De Nederlandse Hartstichting collecteert van 22 april 2001 tot en met 28 april 2001.