Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 23-04-2001 Persbericht district Den Bosch

VERGIFTIGDE KAT AANGETROFFEN (s-Hertogenbosch)

Zaterdag heeft een 32-jarige Bossche aangifte gedaan van vermoedelijke vergiftiging van een kat aan de Hengmeng in s-Hertogenbosch. Een bekende van de vrouw zorgde tijdelijk voor de kat. Laatstgenoemde liet de kat zaterdag even buiten lopen en trof hem een uur later dood aan op een parkeerplaats. Hij waarschuwde de eigenaresse. Medio september vorig jaar verdwenen 7 katten van de vrouw, waarvan er in ieder geval één met vergiftigingsverschijnselen is teruggevonden. Volgens de eigenaresse is er ook in dit geval sprake van vergiftiging. De politie onderzoekt de zaak.

ONTEVREDEN PATIËNT GOOIT RUIT ZIEKENHUIS IN (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch aangehouden voor het vernielen van een ruit bij het Grootziekengasthuis. De man meldde zich vannacht met een ontsteking in het ziekenhuis die niet acuut behandeld hoefde te worden. Hij is daarbij doorverwezen naar zijn vermoedelijke woonplaats Veghel, waar hij zich dan tijdens kantooruren kan laten behandelen. De verdachte was het hier niet mee eens en gooide buiten aangekomen een aantal stenen door een ruit. De gewaarschuwde politie hield de man aan.

VERKEERSCONTROLE (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Boschdijkstraat in s-Hertogenbosch totaal 15 automobilisten bekeurd. Elf van hen volgden niet de verplichte rijrichting, één voertuig was niet voorzien van een geldige APK, terwijl drie automobilisten de autogordel niet droegen.

Maandagmiddag zijn bij een controle bij de wegwerkzaamheden op de kruising Aartshertogenlaan / Bruistensingel in s-Hertogenbosch 20 automobilisten bekeurd voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

AUTOINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is op klaarlichte dag ingebroken in een geparkeerde auto aan de Palmboomstraat in s-Hertogenbosch. Uit het voertuig is een tas met waardepapieren en geld ontvreemd.

BEDRIJFSINBRAAK (Heesbeen)

Zondagavond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Heesbeen. Uit het pand zijn o.a. geld en gereedschap ontvreemd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN DIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Maandag rond het middaguur is op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch een 31-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging en diefstal van geld van een 28-jarige vrouw uit Maliskamp. De man zou kort daarvoor op de Havensingel hebben geprobeerd methadon aan de vrouw te verkopen. De vrouw ging daar niet op in. Op dat moment griste de man geld uit de handen van het slachtoffer en liep weg. Op de Kerkstraat zag de vrouw de verdachte weer lopen en vroeg haar geld terug. Op dat moment bedreigde de man haar met een mes. Omstanders pakten de man beet en werkten hem naar de grond. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten. Buro slachtofferhulp is ingeschakeld.

VROUW LICHT GEWOND NA SLIP (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 31-jarige Bossche automobiliste op de uitvoegstrook van de A2 naar de A59 richting Waalwijk plotseling geslipt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De vrouw raakte lichtgewond en is per ambulance overgebracht naar het GZG. Volgens getuigen remde de vrouw plotseling, waarna zij een slip van 360 graden maakte. Zij reed met de achterzijde van haar auto een lantaarnpaal omver en kwam tot stilstand. De vrouw bleek rug- en nekklachten te hebben. Na onderzoek mocht zij het ziekenhuis verlaten.

HORECABEZOEKER DOET AANFGIFTE NA MISHANDELING DOOR PORTIER (s-Hertogenbosch)

Zondagavond heeft een 19-jarige inwoner uit Empel aangifte gedaan van mishandeling door een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Vughterstraat in s-Hertogenbosch. Het slachtoffer liep hierbij een paar bloeduitstortingen, rode striemen en pijnlijke plekken op. De mishandeling vond plaats in de horecagelegenheid in de nacht van zaterdag op zondag. Het slachtoffer struikelde met een aantal glazen over het been van een bezoeker. Bij zijn vrienden aangekomen sprak hij op minder vlijende manier over die bezoeker. Een toevallig in de buurt lopende portier dacht dat die teksten voor hem waren bedoeld. Deze greep het slachtoffer vast en gaf hem een harde klap en zette hem zeer hardhandig uit de zaak. De politie stelt een onderzoek in.

WONINGINBRAAK (Vlijmen)

Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan het Norbertusplein in Vlijmen. Uit het huis zijn o.a. geld en sieraden ontvreemd.

NEGEN AUTO-INBRAKEN (Drunen)

Van zondag op maandag is ingebroken in een negental autos op de Panamastraat, Kamperfoeliestraat, Vermeerplantsoen (2x), Diepenbrockstraat, Vuurdoornstraat, Hyancintenstraat en Rooseveltstraat (2x) in Drunen. In de meeste gevallen is audioapparatuur ontvreemd.