Persbericht

Maxtor en VividLogic maken samenwerking mogelijk tussen digitale videorecorder, digitale televisie en set-top box

De FireBus HAVi-software van VividLogic zorgt voor compatibiliteit tussen de eerste consumenten videorecorder met IEEE 1394 hard disk van Maxtor en AV-apparaten, aangesloten op het thuisnetwerk

Milpitas, Californie, 23 april 2001 - Maxtor Corporation, een toonaangevend leverancier van oplossingen voor informatie-opslag, en VividLogic Inc., een belangrijke ontwikkelaar van amusements-software, hebben bekendgemaakt dat een aantal AV-apparaten met elkaar kan samenwerken op basis van de VividLogic FireBus-software. De apparaten zijn het Maxtor QuickView IEEE 1394 DVR (digitale videorecorder) subsysteem en de digitale TV-ontvangers en opzetkastjes 9STB's) die voldoen aan de HAVi (home audio/video interoperability) standaard.

Het Maxtor QuickView DVR-subsysteem is de eerste zelfstandige digitale 'isochrone' consumenten-videorecorder met een harde schijf, die gemakkelijk en snel op een 1394-thuisnetwerk kan worden aangesloten. Isochroon houdt in dat de videorecorder gelijktijdig kan opnemen en weergeven. De VividLogic FireBus HAVi-software geeft opzetkastjes de mogelijkheid consumentenelektronica-producten, aangesloten op een IEEE 1394 thuis-netwerk, te herkennen en te besturen, bijvoorbeeld het Maxtor DVR-subsysteem.

De digitalisering van informatie- en amusementsapparatuur in de thuisomgeving (HAVi-technologie) maakt toepassing van IEEE 1394-netwerken de ideale oplossing voor de integratie en de onderling besturing van nieuwe producten, zoals digitale videorecorders, camera's en televisie-ontvangers. Dit maakt tevens een eind aan de verwarrende reeks afstandsbedieningen in de huiskamer.
Onlangs maakt Mitsubishi bekend eind dit jaar een aantal HDTV-modellen op de markt te zullen brengen, die uitgerust zijn met een digitale tuner, een IEEE 1394 high-speed seriele bus en HAVi-besturingssoftware. De digitale QuickView videorecorder van Maxtor kan hier direct mee verbonden worden. Mitsubishi verwacht een snelle acceptatie door de consument van de IEEE 1494-technologie, als de apparaten verkrijgbaar zullen zijn.

Het Maxtor QuickView IEEE 1394 subsysteem bevat een geintegreerd bestandssysteem en stream manager, die gelijktijdig opnemen en weergeven mogelijk maakt, trucage-weergave, pauze-inlas in uitzendingen (geen gedeelten meer hoeven missen), directe herhalingen van digitale video-opnamen. Met de isochrone opname/weergave kan beeld-nauwkeurige A/V-streaming binnen de drive zelf uitgevoerd worden, waardoor de extra videorecorder-functies eenvoudig te bedienen zijn.

Maxtor heet VividLogic welkom bij de Maxtor A/V Solutions-alliantie, die ten doel heeft een brede reeks fabrikanten van
consumentenelektronica-apparatuur in staat te stellen snel met de volgende generatie digitale producten op de markt te komen. Maxtor wil de relaties van de alliantie uitbreiden met andere toonaangevende ondernemingen, die kunnen bijdragen aan een antwoord op de groeiende vraag naar hard disk drive-toepassingen bij opname en opslag in consumentenelektronicaproducten. De alliantie moet dienen als centraal adres voor informatie en kennis op het gebied van digitale videorecording, hardware, software, ontwikkeling, integratie en test-faciliteiten.

Maxtor en VividLogic demonstreren een IEEE 1394- en HAVi-thuisnetwerk op de handelsbeurs van de National Association of Broadcasters (NAB), eind april 2001 in Las Vegas. De demonstratie maakt gebruik van Teralogic-opzetkastjes, uitgerust met VividLogic FireBus-software en aangesloten op een Maxtor digitaal videorecording-subsysteem.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de belangrijkste leveranciers ter wereld van informatie-opslag-producten voor bureaucomputers, netwerkopslag, krachtige servers met Intel-processoren en voor consumentenelektronica. De reputatie van Maxtor als marktleider is gebaseerd op het vermogen consequent kwali teitsproducten, service en ondersteuning aan zijn klanten te bieden. De aandelen van Maxtor zijn genoteerd aan de NASDAQ onder de naam MXTR en vanaf eind april aan de beurs van New York (NYSE) onder de naam MXO. Meer informatie over Maxtor is te vinden op de website: www.maxtor.com.

VividLogic
VividLogic Inc. is een toonaangevende ontwikkelaar van (HAVi) software voor digitale amusementsapparatuur, zoals digitale TV-ontvangers en opzetkastjes, gebaseerd op de IEEE 1393-standaard. De innovatieve FireBus-software van VividLogic is de drijvende kracht achter de volgende generatie consumentenelektronica-apparatuur in het digitale huis. FireBus is een uitgebreide kant-en-klare oplossing , speciaal ontwikkeld voor digitale producten, als digitale televisietoestellen, opzetkastjes (set-top boxen), printers, DVD-spelers, digitale videorecoders, thuisaansluiting op breedbandnetwerken enz. De software wordt geleverd met de veelzijdige en overdraagbare HAVi software stack voor volledige, uitgebreide en elementaire audio/video-diensten, waaronder het Java org.havi.ui. Voorts bevat FireBus functies voor scherm-bedieningsmenu's (met EIA 775), kopieerbeveiliging volgens 5C, AVC-commando's, het IEC 61883-protocol en portable IEEE 1394-drivers die diverse IEEE 1394-chipsets en besturingssystemen ondersteunen. Meer informatie over VividLogic is te vinden op de website www.vividlogic.com.

Voorbehoud
Alle uitingen in dit persbericht met een toekomstgericht karakter zijn onder normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene gebeurtenissen.



De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com