Maxtor wint twee onderscheidingen van het blad AV Video Multimedia Producer

Uitgever kent de Platina-prijs 2001 toe aan Maxtor voor de DiamondMax 80 en de MaxAttach NAS 4000

Las Vegas (Verenigde Staten), 23 april 2001 - Maxtor Corporation, een toonaangevend producent van oplossingen voor informatie-opslag, heeft twee Platina-onderscheidingen gekregen van het vaktijdschrift AV Video Multimedia Producer (AVVMMP). De prijzen zijn op 25 april 2001 uitgereikt tijdens het congres en de beurs van de National Association of Broadcasters (NAB) in Las Vegas.
De Maxtor DiamondMax 80 ontving de onderscheiding 'Readers' Choice' in de categorie hard disks. De MaxAttach NAS 4000 werd onderscheiden wegens de uitzonderlijke prestaties ('Outstanding Achievement') in de categorie 'Network Attached Storage'.
Uitgever Sam Kintzer verklaarde: "AVVMMP heeft intensief onderzoek gedaan naar de beste producten die nieuw of in sterk verbeterde uitvoering tussen eind 1999 en eind 2000 op de markt kwamen. Zowel de DiamondMax 80 als de MaxAttach NAS 4000 werden als beste in hun categorie beoordeeld." Maxtor ziet de toekenning van de prijzen als een bevestiging van wat de klanten al wisten, namelijk dat de Maxtor-producten de hoogste waarde bieden in termen van kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

De DiamondMax 80 (80GB) harde-schijfeenheden voor bureaucomputers, ideaal voor topmodellen werkstations, en de MaxAttach NAS 4000 (320GB), een gunstig geprijsde data-opslag-server voor netwerken, werden tijdens de NAB gedemonstreerd.

Eerder dit jaar werden beide Maxtor-producten ook al bekroond: MVP 2001 Ziff Davis Smart Business als allerbeste product in de categorie hardware, de DiamondMax 80 in januari 2001 en de MaxAttach 4000 in maart 2001. Andere onderscheidingen ontvingen Maxtor-producten eveneens dit jaar, zoals de Beste Koop in PC World maart 2001 voor de DiamondMax Plus 60 (60GB) en de DiamondMax VL 40 (40GB).

De Platina-onderscheidingen 2001
De Platina Onderscheidingen van AV Video Multimedia Producer, voor het eerst toegekend in 1995, geven het oordeel weer van wat de AVVMMP-lezers als beste nieuwe product van de laatste 12 maanden beschouwen in de categorieen video, audio, animatie, graphics, presentatie, DVD, opslag en verspreiding. De lijst van (ver)nieuw(d)e producten was over de beoordelingsperiode groter dan ooit. De prijzen per categorie zijn: Platinum Award, Outstanding Achievement (tweede plaats) en Reader's Choice (derde plaats).

Het tijdschrift AV Video Multimedia Producer
Het blad AV Video Multimedia Producer is het enige tijdschrift dat zich uitsluitend richt op de groeiende $7 miljard-markt van digitale audiovisuele en multimedia-producties, dus de creatieve beroepsbeoefenaren in (zeer) grote en middelgrote ondernemingen, bij onafhankelijke productiebedrijven, in onderwijsinstellingen, bij overheden en in medische en andere organisaties, die als taak hebben dynamische media te ontwikkelen. AVVMMP biedt zijn ruim 101.000 abonnees een zeer deskundig gemaakt professioneel magazine, dat de betrouwbaarste en boeiendste informatiebron is in zijn vakgebied.

De NAB
De NAB2001 wordt georganiseerd door de National Association of Broadcasters en is 's wereld grootste evenement waar omroep, multimedia, Internet, audio, video en telecommunicatie samengaan.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de voornaamste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming produceert een brede reeks data-opslagproducten voor bureaucomputers, voor netwerken, voor krachtige servers met Intelprocessoren en voor consumentenelektronica. Maxtor heeft zich een reputatie verworven als onbetwiste marktleider, een positie gebaseerd op consequente levering van kwaliteitsproducten, service en klantondersteuning. Maxtor is een beursgenoteerd fonds, op de NASDAQ onder de naam MXTR en vanaf eind april 2001 op New Yorkse effectenbeurs (NYSE) onder de naam MXO. Meer informatie over Maxtor is te vinden op de website: www.maxtor.com.



De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com