Gemeente Zoetermeer

Informatieavond herinrichting schoolplein 't Schrijverke en Prinsenhof;
speelveld noodschool - Carry van Bruggenhove: 23 april a.s.

De gemeente houdt op maandag 23 april a.s. een informatieavond voor omwonenden over de herinrichting van het schoolplein bij de basisscholen 't Schrijverke en de Prinsenhof.
De avond vindt plaats in de aula van De Prinsenhof, Carry van Bruggenhove 23, van 20.00 tot 21.30 uur.

Het is alweer enige tijd geleden dat basisschool 't Schrijverke werd getroffen door een brand die het gebouw van de school volledig in de as legde. Op allerlei manieren is 't Schrijverke in deze moeilijke situatie gesteund.
Niet in de laatste plaats door het begrip van de omwonenden voor de ongemakken die dit voor de buurt met zich meebracht. Inmiddels zijn er meerdere informatieavonden gehouden om de omwonenden te informeren over de stand van zaken. Tijdens de inloopavond op 23 april kunnen de bezoekers kennis nemen van het inrichtingsplan voor het schoolplein. Ook wordt hun mening gevraagd over de manier waarop een multifunctioneel verhard speelveld kan worden ingepast, nadat de noodschool is verwijderd.

Inrichtingsplan voor het schoolplein
In overleg met beide scholen en de Stichting Zoetermeerse Kinderopvang is een inrichtingsplan gemaakt. Het hele plein rond de nieuwbouw wordt opnieuw aangelegd. Ook het pleindeel van de Prinsenhof wordt herstraat en aangepast. Fietsenrekken worden opnieuw geplaatst, er komen nieuwe banken, zandbakken en speeltoestellen. Ook worden er speelaanleidingen aangebracht, zoals betonnen bollen en figuraties in de bestrating. Op het plein van De Prinsenhof wordt de beplanting vervangen of hersteld. Verder krijgt het speelterrein van de Kinderopvang een spijlenhekwerk van 1.20 m. hoogte en komt er een babyhoek en een nieuwe zandbak.

Multifunctioneel verhard speelveld
Bij de inrichting van het speelveld zal de omringende beplanting worden gehandhaafd of hersteld. Het uitzicht op het veld wordt verbeterd en de asfaltverharding wordt iets verdiept aangelegd en van belijning voorzien. Afhankelijk van de wens komen er doelpalen, basketbalpalen en dergelijke.



Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 6 April 2001 (17:14)