Provincie Utrecht

Persbericht
06 maart 2001

Dit is een gezamenlijk persbericht van het steunpunt mini-ondernemingen Midden-Nederland en de provincie Utrecht Regionale voorronde mini-ondernemingen in Utrechts Provinciehuis

Op 15 maart a.s. worden in het Provinciehuis Utrecht (Pythagoraslaan 101, Utrecht) de regionale voorrondes gehouden voor de verkiezing van beste mini-onderneming van het jaar. Uit tweeëntwintig mini-ondernemingen uit de provincies Utrecht en Flevoland zijn op de zes beste mini-ondernemingen genomineerd. De genomineerde mini-ondernemingen zullen strijden om te mogen worden uitgezonden naar de landelijke verkiezing van de beste mini-onderneming. De landelijke verkiezing vindt in juni plaats. De regionale voorronde wordt dit jaar wederom mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Utrecht.

De 6 genomineerde mini-ondernemingen en hun producten zijn:

Naam mini-onderneming Product School
Just Close It exclusieve flesafsluiter ROC Utrecht, Utrecht Just in Time klokje op cd Grafisch Lyceum Utrecht EVT Creations zonnewijzerklok HvU, faculteit Natuur & Techniek WoodPeckerDesign tinnen specht op boomschors AOC, Houten FreshShop 'slagerswinkel' SVO, Utrecht
Mini-trailer Elephant Trail, spel HvU, opleiding Bedrijfskader

De overige mini-ondernemingen die niet genomineerd zijn voor de regionale voorronde kunnen op 15 maart hun product en hun bedrijf presenteren in een stand. Voor de beste standpresentatie wordt eveneens een prijs uitgereikt.

Het project 'mini-ondernemingen' stelt leerlingen in het voorbereidend, middelbaar en hoger beroepsonderwijs in staat om gedurende een schooljaar een eigen onderneming te runnen. De mini-ondernemers krijgen met alle aspecten van het ondernemerschap te maken: het bedenken van een product, het maken van een ondernemingsplan, het uitgeven van aandelen, het houden van aandeelhoudersvergaderingen, het produceren en verkopen van het product en - heel belangrijk - de financiële verslaglegging. Aan het eind van het schooljaar wordt de onderneming geliquideerd en wordt er een uitkering aan de aandeelhouders gedaan. Iedere mini-onderneming wordt begeleid door een docent van de school, een bedrijfsmentor en een accountant.

Het project mini-ondernemingen is ondergebracht in de landelijke Stichting Mini-ondernemingen Midden-Nederland. In de provincies Utrecht en Flevoland worden de activiteiten via het Regionaal Steunpunt Mini-ondernemingen Midden-Nederland ondersteund door ABN AMRO Bank NV, Werkgeversvereniging Midden-Nederland (WVM), Start Uitzendbureau, Syntens, BDO CampsObers, Kamers van koophandel Utrecht, Flevoland en Gooi- en Eemland.

Voor nadere informatie: Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl

Terug