NavisionDamgaard verandert naam in Navision

NavisionDamgaard verandert haar naam in Navision. De naamsverandering zal met onmiddellijke ingang worden doorgevoerd.

Barneveld, 15 maart 2001 NavisionDamgaard verandert haar naam in Navision. De naamsverandering zal met onmiddellijke ingang worden doorgevoerd.

Het besluit om de naam te veranderen volgt op een uitvoerige analyse, gericht op het definiëren van het meest ideale communicatieplatform voor het creëren van een krachtig en toonaangevend wereldwijd merk. Geconcludeerd werd dat zowel vanuit zakelijke als marketing overwegingen de bedrijfsnaam Navision betere mogelijkheden biedt dan de naam NavisionDamgaard.

Het creëren van een krachtige en toonaangevende leverancier is één van de primaire redenen die ten grondslag liggen aan de fusie tussen Damgaard en Navision Software. Sinds de fusie werkt NavisionDamgaard aan een platform dat garant staat voor het zekerstellen van deze doelstelling voor de gecombineerde organisatie.

Preben Damgaard, CEO van Navision en één van de oprichters van Damgaard zegt: Ik zal de eerste zijn die erkent dat de naamsverandering emoties heeft los gemaakt, maar het resultaat van de analyse is duidelijk. Onze taak als executive management is dat te doen wat goed is voor het bedrijf, de partners, de klanten, het personeel en de aandeelhouders. Het veranderen van de bedrijfsnaam in Navision is de beste keuze voor het neerzetten van een internationaal krachtig merk.

Om het effect van de corporate marketingactiviteiten te verhogen zal de bedrijfsnaam tevens worden doorgevoerd in de huidige productnamen. Dit betekent dat de productnamen Damgaard Axapta en Damgaard XAL zullen worden veranderd in Navision Axapta en Navision XAL. De productnaam Navision Financials zal vooralsnog ongewijzigd blijven. Navision zal haar investeringen in alle productlijnen voortzetten.

Ook de titel van de partners van Navision, die momenteel bekend staan als Damgaard Business Partners, Navision Solution Centers en Dealers, zal worden gelijk getrokken. Vanaf heden heeft de Navision wereld één netwerk van partners, die gepositioneerd worden als Navision Solution Centers. Ieder afzonderlijk Navision Solution Center zal dan certificeringen en/of autorisaties voeren voor één of meerdere Navisionproducten.

De nieuwe bedrijfsnaam is het uitgangspunt voor het positioneren van een toonaangevend, wereldwijd merk gebaseerd op de twee krachtige oorspronkelijke bedrijven, Navision Software en Damgaard. De naamsverandering is de eerste stap in een wereldwijde positioneringcampagne, die in de komende maanden Navision zal neerzetten als leading provider of integrated business solutions helping companies across the globe in ther quest to grow.

De naamsverandering zal geen enkele invloed hebben op de organisatie- of managementstructuur binnen Navision.

Over Navision
Navision is de toonaangevende leverancier van innovatieve bedrijfsbrede oplossingen voor middelgrote organisaties. Naast een veelvoud aan beproefde brancheoplossingen ondersteunt de software de unieke en onderscheidende kenmerken van ieder individueel bedrijf. Navision heeft vestigingen in meer dan 25 landen, ruim 120.000 klanten wereldwijd en meer dan 2.100 gecertificeerde partners die zorgdragen voor een optimale implementatie en ondersteuning aan eindgebruikers. U vindt Navision op internet op http://www.navision.com.

Navision is ontstaan uit een fusie tussen Navision Software en Damgaard, waarmee één van de krachtigste aanbieders van geïntegreerde bedrijfsoplossingen voor middelgrote bedrijven is gecreëerd. Navision is toonaangevend in het ontwikkelen en leveren van een compleet aanbod van innovatieve en geïntegreerde ERP-, CRM- en e-Business- oplossingen voor middelgrote organisaties.