Politie Amsterdam-Amstelland

Schietpartij kapper
15-3-2001. In een kapperszaak annex telefoonwinkel vond gistermiddag rond kwart over vier een schietincident plaats. Het beschoten slachtoffer, een 32-jarige man, overleed later in een ziekenhuis. Van de schutter ontbreekt ieder spoor. De recherche is met een onderzoek begonnen.

Voor zover nu bekend kwam het slachtoffer de zaak binnen en kreeg het om nog niet opgehelderde reden aan de stok met een klant die werd geknipt. Tijdens de ruzie haalde de 32-jarige Amsterdammer een hamer tevoorschijn en sloeg op de kappersklant in. Deze trok een vuurwapen en schoot. Het slachtoffer wist nog buiten te komen en ging daar tegen de grond. De schutter zag kans te ontkomen.

Zie ook Vuurwapens.



7 brommers in beslag
15-3-2001. Bij een bromfietscontrole op het Frederiksplein zijn woensdag 5 brommers in beslag genomen. Vier waren niet goedgekeurd en de vijfde is vermoedelijk gestolen. Naast de inbeslagnames is 33 keer proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende overtredingen waaronder een groot aantal technische gebreken. Er werden 52 brom- en snorfietsen gecontroleerd.

Duivendrecht
Op de Rijksstraatweg in Duivendrecht nam de politie 2 van de 21 gecontroleerde brommers in beslag. Een van de twee is zeker gestolen. De berijder is aangehouden. Er zijn in totaal 16 bonnen uitgedeeld.


1e Constantijn Huygensstraat
Ook in de 1e Constantijn Huygensstraat werd een bromfietscontrole gehouden. De agenten die bij de actie betrokken waren, deelden 22 bonnen uit. Het ging met name om technische gebreken. Vijf berijders hadden geen bromfietscertificaat bij zich.

Zie ook Verkeer.




Wapencontrole school
15-3-2001. De politie hield gisteren in het kader van het zogenaamde scholenconvenant een wapencontrole op een school in Amsterdam-Zuid. Onder de 200 gecontroleerde leerlingen werden vier kleine zakmesjes aangetroffen. De messen vielen niet onder de wapenwetgeving, maar zijn wel verboden op basis van het reglement van de school zelf. De directie neemt dan ook disciplinaire maatregelen. De agenten controleerden ook 50 kluisjes. Daarin zijn geen wapens gevonden.

Zie ook Jeugd.



Snelheidscontroles
15-3-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Rijksweg A-10 West. Voor de controle werd de Pro Laser ingezet. Van de gecontroleerde automobilisten reden er 30 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 50.

Aalsmeer
Op de Aalsmeerderweg gingen gistermorgen 22 snelheidsovertreders op de bon. Hier bedroeg de hoogs gemeten snelheid 97 kilometer per uur. Op de Aalsmeerderweg mag maximaal 50 worden gereden. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.