Politiebericht Friesland: Friesland 15-03-2001 Politieberichten van 15 maart (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sexbierum: vermiste man terecht
De sinds vrijdag 9 maart j.l. als vermist opgegeven 67-jarige Johannes Rijpma uit Sexbierum is weer terecht. Woensdagavond omstreeks 21.00 uur kwam er van de politie in het Duitse Leer een telefoontje binnen bij de meldkamer, dat daar een verwarde man was aangetroffen. De man was betrokken bij een aanrijding en raakte lichtgewond. Hij werd overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis. Aldaar bleek dat het ging om Johannes Rijpma uit Sexbierum. De man maakte een verwarde indruk. Hij werd door zijn familie opgehaald. De man is inmiddels weer thuis en krijgt medische begeleiding. Zie ook het politiebericht van 13 maart 2001.

Leeuwarden: snelheidscontrole
Donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur werd met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de N 383 ( rijksweg tussen Leeuwarden en Marssum). Ter plaatse is een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur van kracht. In totaal kregen 33 bestuurders een bekeuring. 6 van deze bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren, daar hun snelheid lag boven de 150 kilometer per uur. Zij reden n.l. 177, 155, 160, 156, 170 en 158 kilometer per uur.

Balk: inbraak bedrijf
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in het kantoor van de Stichting Thuiszorg. Voornoemd pand maakt deel uit van het bejaardentehuis aan de Herman Gorterstraat. Het slot in de toegangsdeur werd vernield. Uit een geldkist werd een paar honderd gulden weggenomen. Een medewerkster van de stichting. Een 54-jarige inwoonster van Balk, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken bij de dierenartsenpraktijk. Hier kwam men binnen door vernieling van een ruit. Voor zover nu is na te gaan, werd daar niets weggenomen. Een 30-jarige inwoonster van Bantega, heeft hiervan aangifte gedaan.

Lekkum: inbraak garage
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een garage aan de Buorren te Lekkum. Via een Wc-raampje kwam men in de garage. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Een medewerker van de garage, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272