Politiebericht Brabant-Noord: Oss 15-03-2001
Persbericht district Maasland

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

De politie heeft woensdag in een woning aan de Industrielaan in Oss een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 414 hennepplanten aangetroffen alsmede de bijbehorende bakken, assimilatielampen, waterpompen en ventilatoren. Alles is inbeslaggenomen. In de woning waren twee personen aanwezig die als verdachte zijn aangehouden. De mannen, 25 en 34 jaar oud en beiden afkomstig uit Oss, zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

INBRAAK IN BEDRIJF

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Molenstraat in Oss. Van het bedrijf werd een ruit vernield waarna een klein gedeelte van het bedrijf is doorzocht. Er wordt een onbekend geldbedrag gemist.

CONTROLE SNELHEID

Bij een snelheidscontrole op de Leijgraaf in Oss zijn woensdagmiddag 79 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 425 passanten is gemeten waarvan de hoogste snelheid 75 km/u. bedroeg waar 50 mag. Op de Zaltbommelseweg in Oss zijn 91 passanten bekeurd. Hier is de snelheid van 699 voertuigen gemeten, hoogste snelheid bedroeg 75 km/u. 57 bestuurders kregen een proces-verbaal op de Berghemseweg in Oss. Hier is de snelheid van 495 voertuigen gemeten, hoogste snelheid was 81 km/u waar 80 mag.

DIEFSTALLEN UIT AUTOS

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Raadhuislaan in Oss. Uit de auto verdween de geluidsinstallatie. Op de Maasvallei in Oss bleek donderdagmorgen eveneens een auto opengebroken te zijn. Uit deze auto verdween de hoedenplank inclusief 3 boxen.

ALCOHOL

Een 38 jarige man uit Oss is in de nacht van woendag op donderdag bekeurd wegens rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Rijksweg A 50 in Oss. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 4 uren. Daarnaast bleek zijn rijbewijs ongeldig verklaard te zijn, ook hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.