Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.00 uur
Ongeval met letsel

VEENENDAAL Op de kruising De Reede-Punter raakte op woensdagmiddag rond 14.30 uur een 13-jarige fietser uit Amerongen gewond. Dit in verband met een aanrijding met een 16-jarige fietser uit Veenendaal. De Politie trof de 13-jarige jongen gewond aan op het fietspad. De jongen uit Amerongen is met vermoedelijk een beenbreuk naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van woensdag op donderdag werd rond 03.00 uur een 49-jarige man uit Wijk bij Duurstede op de Hoogstraat aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de bestuurder uit Wijk bij Duurstede heel langzaam met zijn auto over de Frankenweg rijden. Bij controle bleek de man onvast ter been. Na een ademanalyse bleek de man met 1,25 promille in zijn bloed te hebben gereden. De man heeft een dagvaarding ontvangen om voor de rechter te verschijnen.

Snelheidscontroles

AMERONGEN/ELST/OVERBERG/RHENEN Op woensdag werden diverse controles gehouden in district Heuvelrug.
In Amerongen werd op de Bergweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 90 voertuigen gecontroleerd. Hiervan werden 8 bestuurders opgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 89 km/u.
Op woensdagochtend tussen 08.30-11.30 uur werd op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1722 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 89 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 78 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan. In Overberg werd op de Dwarsweg gecontroleerd. Met behulp van de lasergun werden 63 voertuigen gecontroleerd en kregen 4 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 87 km/u.
In Rhenen werd op de Nieuwe Veenendaalseweg gecontroleerd op snelheid. In totaal werden 70 voertuigen gecontroleerd, waarbij 4 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid betrof 69 km/u.

Overtreding vervoersverbod

VEENENDAAL Op dinsdagmiddag 13 maart heeft de Politie op de Nijverheidslaan een transport met varkens aangehouden voor een controle. Bij controle van de tachograafschijf bleek dat het transport om 13.55 uur was begonnen, dus nadat om 13.00 uur het vervoersverbod van evenhoevigen was ingegaan. Nadat de chauffeur uit Vleuten was gehoord kreeg de man een proces-verbaal.