Provincie Groningen

Groningen, 15 maart 2001 Persbericht nr. 51

Gezamenlijk persbericht provincies Groningen en Drenthe en gemeente Groningen.

0900-2025385 voor OV-klachten
"Klachtenlijn Vervoer Groningen en Drenthe" in werking

Groningen en Drenthe hebben met ingang van heden een aanvullende klachtenlijn voor vervoer. De klachtenlijn is bedoeld voor klachten die door de vervoerder zelf niet naar tevredenheid zijn afgehandeld. De Klachtenlijn Vervoer Groningen en Drenthe is te bereiken onder telefoonnummer 0900-2025385 (lokaal tarief). Het nummer komt in het eerstvolgende busboekje en in het telefoonboek te staan. Reizigers worden geïnformeerd over de nieuwe klachtenlijn door advertenties in de regionale kranten.

De klachtenlijn is een instrument voor de overheden, als opdrachtgevers van het openbaar vervoer, om zicht te krijgen op de dienstverlening van het streek- en stadsvervoer. De klachten die bij de klachtenlijn binnenkomen worden door de overheden gebruikt om met Arriva afspraken te maken over verbeteringen in het stads- en streekvervoer.

De provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen stellen de klachtenlijn gezamenlijk in. De regeling geldt voor het hele vervoersgebied van de drie overheden. Reizigers kunnen er terecht om hun klacht over het vervoer te laten registreren. Voorwaarde daarbij is dat ze dat eerst bij de vervoerder zelf hebben gedaan. Deze heeft 14 werkdagen de gelegenheid de klacht af te handelen. Wanneer de klager geen reactie krijgt binnen die tijd of niet tevreden is over de reactie, dan kan hij de Klachtenlijn bellen. De vervoerder wordt naar aanleiding hiervan aangemaand de klacht alsnog of opnieuw behandelen.

De Klachtenlijn is aangesloten bij de bestaande klachtenlijn over het WVG-vervoer van de Hulpverleningsdienst Groningen en wordt uitgevoerd door het Callcenter SDC in Groningen. In eerste instantie gaat het om klachten over het openbaar vervoer. Op korte termijn willen de overheden dat ook klachten over andere vervoersvormen, zoals collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) of Millennium Transportation International (MTI), bij deze lijn gemeld kunnen worden.


Noot voor de redactie (