Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 15 maart 2001
11:03 donderdag 15 maart 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Hollandscheveld, ongeval met letsel
Reed gistermiddag een 49-jarige man uit Hollandscheveld met zijn auto over de Riegshoogtendijk vanuit de richting Slagharen. Ter hoogte van een kleine S-bocht kwam hem een tegenligger tegemoet die volgens hem niet op zijn eigen rijstrook reed. Een aanrijding volgde waarna deze bestuurder tegen een paal tot stilstand kwam. Beide airbags traden in werking. Mogelijk hierdoor werd de echtgenote van de bestuurder aan haar gezicht gewond waarna ze per ambulance naar een huisarts werd gebracht voor onderzoek, afloop niet bekend. De tegenligger is een 31-jarige man uit Slagharen.

Beilen, onder invloed
Reed gistermiddag een 31-jarige man uit Assen met zijn auto over de Brunstingerstraat. Controle wees uit dat deze bestuurder een alcoholpromillage had van 2,1.

Aalden, diefstal telefoonkaarten
Deed een 27-jarige winkelier aan de Aelderstraat aangifte van diefstal van telefoonkaarten ter waarde van fl. 1.000,-. In een onbewaakt moment werden ze achter de toonbank weggenomen.

Beilen, diefstal telefoonkaarten
Werden gisteren in een winkel aan de Brinkstraat telefoonkaarten weggenomen voor een bedrag van ongeveer fl. 1.000,-. Twee buitenlandse mannen toonden interesse voor de kaarten maar nadat ze die gezien hadden toonden ze belangstelling voor andere artikelen. Toen zij de winkel verlieten miste de 60-jarige winkelier de kaarten achter de toonbank.

Klazienaveen, onder invloed
Reed gisteravond een 42-jarige man uit Sleen met zijn auto over de N 862. Daar was een alcoholcontrole en nadat hij had geblazen bleek hij teveel alcohol gedronken te hebben. Een blaastest later wees een alcoholpromillage aan van 0,85.

Emmen, diefstal videocamera
Deed gisteren een 23-jarige man uit Klazienaveen namens een winkel aan de Wilhelminastraat aangifte van diefstal van een videocamera ter waarde van fl. 4.000,-. De camera werd vermoedelijk op dinsdagmiddag weggenomen uit een vitrine.

Klijndijk, onder invloed
Reed gisteravond een 36-jarige man uit Klijndijk met zijn auto over de Melkweg. Controle wees een alcoholpromillage aan van 1,25.

Assen, diefstal auto
Deed gistermiddag een 64-jarige man uit Annen aangifte van diefstal van zijn auto. Hij parkeerde de rode VW-Jetta omstreeks 16.15 uur aan de Stelling en twee uur later was de auto weg. Waarde van de auto niet bekend.

Assen, diefstal uit bouwkeet
Deed vanmorgen een 31-jarige man uit Rijssen aangifte van diefstal van een boiler uit een bouwkeet aan de Rembrandtlaan. Ook was de verwarming vernield. Niet bekend hoe de dader is binnen gekomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe