KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
kro@omroep.nl

NIEUWS

Hilversum
15 maart 2001

Wie wil hoofdrol spelen in Kameleon en Pietje Bell?

De KRO is coproducent van de nieuwe Nederlandse jeugdfilms De Kameleon en Pietje Bell. Volgend jaar komen die in de bioscoop. Er wordt momenteel hard gezocht naar jongens van circa 12 jaar die de hoofdrollen kunnen spelen.

De Kameleon is gebaseerd op de succesvolle boekenserie voor de jeugd, geschreven door Govert de Roos. In de afgelopen tientallen jaren zijn zo'n 600.000 exemplaren van de Kameleonboeken verkocht. De hoofdpersonen in de boeken, en dus ook in de film, zijn Hylke en Sytze Klinkhamer, die met hun boot spannende avonturen beleven. KRO's hoofd filmaankoop/coproductie, Mignon Huisman: "We zijn op zoek naar twee blonde jongens van ongeveer 12 jaar, liefst een tweeling." Na de zomer wordt begonnen met de opnamen.

De film Pietje Bell is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Chris van Abcoude. Pietje is een kwajongen met een groot hart, die apestreken krijgt aangemeten die hij niet heeft gedaan, en die goede daden doet om dat weg te wissen. De verhalen spelen zich af tussen 1914 en de jaren dertig.
Voor deze film wordt een jongen van 10 à 12 jaar gezocht die Pietje kan spelen.
Pietje Bell wordt geregisseerd door Maria Peters, die ook de regie deed van de succesvolle film Kruimeltje. Nazaten van de Pietje Bell-schrijver hebben, nadat ze Kruimeltje gezien hadden, zelf contact gezocht met Maria Peters voor de verfilming van Pietje Bell.

Geïnteresseerden voor deze filmrollen kunnen zich melden bij KRO's Mignon Huisman, tel. 035-6713348, fax 035-6713105, e-mail: mignon.huisman@kro.nl.