Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 maart 2001

Insluiper overlopen Oegstgeest Op dinsdag 13 maart kwam een bewoonster rond 18.05 uur in haar woning aan de Laan van Alkemade een nog onbekende man tegen. De man vertelde tegen de vrouw in de verkeerde woning te zijn en vertrok. Buiten reed de man op een zwarte damesfiets weg. Even later mistte de bewoner zijn portefeuille uit zijn jas. De portefeuille werd even later met een aantal pasjes teruggevonden in een sloot nabij een café/eethuis in de Leidse Hout.

Skeeler breekt been Roelofarendsveen Een skeeler uit Amsterdam brak op woensdag 14 maart op het Zuideinde bij een val zijn been. Hij is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Aanhouding Leiden Woensdagochtend 14 maart is een 32-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een auto uit een garage op de Flevoweg in de nacht van 10 op 11 januari 2001. Bij deze diefstal had hij de garagedeur opengewrikt, waarna hij een van de daar aanwezige auto's meenam. Via een dactyloscopisch onderzoek werd de dader achterhaald.

Aanhouding Leiden Woensdagmiddag 14 maart is een 20-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden en in verzekering gesteld wegens verdenking van diefstal in een winkel in de Haarlemmerstraat. De man begaf zich in een personeelsruimte van de winkel waar hij door de eigenaar werd aangesproken. De man ontkent iets te hebben weggenomen.

Aanhoudingen Leiden Donderdag 15 maart omstreeks 01.20 uur is een 24-jarige Leidenaar mishandeld. Hij reed op een brommer over de Langegracht toen twee mannen hem tot stoppen brachten en de brommer opeisten. Hierna werd hij met een metalen voorwerp geslagen en met een steekwapen mishandeld. Een getuige ging hulp halen bij het politiebureau aan de Langegracht. Hierop konden de twee verdachten, een 23- en een 29-jarige Leidenaar, worden aangehouden.

Duur borreltje Leiderdorp Op donderdag 15 maart rond 00.15 uur hield de politie op de Persant Snoepweg een 23-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 235 ug/l. (220 ug/l. is de limiet) De overscheiding van 15 ug/l. leverde hem toch een boete van fl. 410,-- op.

Rijden zonder rijbewijs Alphen aan den Rijn Surveillerende agenten hebben op donderdag 15 maart omstreeks 02.45 uur een 18-jarige automobilist uit Leiden aangehouden op de President Kennedylaan. De agenten zagen de bestuurder slingerende bewegingen maken met het voertuig en hielden hem staande. De Leidenaar bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, wel trof de politie drugs aan bij hem. Tegen de Leidenaar is proces verbaal opgemaakt.

Inbraak woning Waddinxveen In een in verbouwing zijnde woning aan de Ieplaan is ingebroken. In de woning had de aangever abusievelijk zijn GSM achtergelaten. Deze werd dan ook weggenomen.

Aanrijding met alcohol Nieuwerkerk Bij de Parallelweg zuid vond op 14 maart omstreeks 20.45 uur een aanrijding plaats. Een automobilist was tegen een geparkeerde auto aangereden. De eigenaar van die auto vertrouwde e.e.a. niet en belde de politie. De politie kwam en liet de man blazen. De uitslag op het bureau bedroeg 970 ug/l. Het rijbewijs van de man, een 45-jarige Nieuwerkerker, werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Zinloos geweld Nieuwerkerk Op 14 maart omstreeks 21.55 uur, kwam een melding binnen dat een fietser mishandeld was op de Europalaan. De fietser, een 19-jarige Nieuwerkerker, was even daarvoor klemgereden door de bestuurder van een personenauto. De aanleiding was een woordenwisseling op een parkeerplaats nabij de hockeyclub in Nieuwerkerk. De bestuurder reed achter de fietser aan, reed hem klem en zijn passagier gaf hem klappen en schoppen. De fietser raakte hierdoor even buiten bewustzijn. Hij hield aan de klappen en schoppen diverse verwondingen over. De passagier, een 17-jarige Nieuwerkerker is inmiddels aangehouden. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Inbraak woning Gouda
Tussen de 13e en 15e maart is ingebroken in een woning aan de Wiardi Beckmanstraat in Gouda. De toegangsdeur van de galerijwoning werd met grof geweld opengewrikt. Kasten en lades werden doorzocht. Er werd geld, een video en een fototoestel weggenomen.

Hotspotcontrole Gouda De hotspots zijn weer uitvoerig besurveilleerd afgelopen nacht. Er werden geen bijzonderheden aangetroffen.