Politiebericht Friesland: Friesland 15-03-2001 Politieberichten van 14/3 (13.00 uur) t/m 15/3 (07.00 uur)

Heerenveen: voetbal
Woensdagavond werd de voetbalwedstrijd Heerenveen Feijenoord gespeeld in een bijna uitverkocht Abe Lenstra Stadion. De politie had ongeveer 100 man ingezet bij deze risicowedstrijd, die verder rustig is verlopen. In totaal werden vier aanhoudingen verricht, ter zake vernieling, baldadigheid en diefstal van snoepgoed. De verdachten, uit Aalsmeer, `t Harde, Scharnegoutum en Rotterdam werden na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Koudum: inbraak woning
Woensdag tussen 11.45 en 13.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Tunkersstrjitte. Een uitzetraam werd vernield. Uit de woning werden gouden sieraden en geld weggenomen. De bewoonster, een 80-jarige inwoonster van Koudum, heeft aangifte gedaan.

Zurich: brand benzinestation
Woensdag omstreeks 23.35 uur zag een bestuurder van een personenauto, een 23-jarige inwoner van Sneek, dat een prullenbak bij het benzinestation van de Esso aan de Rijksweg N 31 onder Zurich in de brand stond. De prullenbak stond naast de pompen. De bestuurder heeft samen met zijn passagier het vuur in de prullenbak gedoofd met een emmer water en hiermede vermoedelijk erger voorkomen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: snelheid
Woensdagmorgen tussen 10.00 en 10.30 uur werd op de Rijksweg tussen Leeuwarden en Marssum met de `laser patrol` gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Drie automobilisten, te weten een 43-jarige inwoner van Hyppolytushoef, een 50-jarige inwoner van Bergen(Nh) en 26-jarige inwoner van Harlingen, reden minimaal 50 kilometer te snel. Van hen werd het rijbewijs ingevorderd. De snelheden waren 174, 152 en164 kilometer per uur.

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.05 uur zag een patrouille dat op de Kruizebroederstraat een bestuurder van een personenauto tijdens het achteruitrijden tegen een lantaarnpaal reed en bij het wegrijden vervolgens een andere lantaarnpaal raakte. De lantaarnpalen werden niet beschadigd. Ook de schade aan de auto bleef beperkt. De bestuurder bleek gedronken te hebben. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Sneek, werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 590 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring.

Eastermar: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.15 uur werd op de Grote Hornstweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Eastermar, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 285 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Oosterwolde: vernieling auto
Donderdag omstreeks 01.40 uur werd de hulp van de politie ingeroepen bij huiselijke moeilijkheden op de Ybenhaer. Toen de politie ter plaatse kwam stonden de man en vrouw reeds buiten tegen elkaar te schreeuwen. Bij het zien van de politieauto pakte de man, een 30-jarige inwoner van Oosterwolde een steen en gooide deze tegen de linker achterdeur van de politieauto, die daardoor beschadigd raakte. De man was niet voor rede vatbaar, waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde de man verzet. De man werd geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Harlingen: inbraak auto
Donderdag omstreeks 02.30 uur werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Voorstraat. De eigenaar werd wakker en zag dat drie mannen bezig waren in te breken in zijn bestelauto. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Harlingen, is nadat hij zich had aangekleed achter de mannen aangegaan. Ondertussen belde hij de politie. Op de Zuiderhaven konden de mannen worden aangehouden. De mannen, 24, 21 en 21 jaar, allen uit Harlingen, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Uit de bestelauto werd niets weggenomen. Wel had de auto braakschade opgelopen.

Drachten; rijden tijdens ontzegging
Woensdag omstreeks 13.45 uur werd op de Noordkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Drachten, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 25 januari 2002, wegens het rijden onder invloed. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak postkantoor
Van dinsdag en woensdag werd ingebroken in het postkantoor aan het Oldehoofsterkerkhof. Aan de voorzijde van het pand werd een ruit vernield. Uit het pand werd voor een aanzienlijk bedrag aan postzegels weggenomen. De manager van het postkantoor, een 45-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272