Noadis levert RagTime 5.5.2 Nederlands

Doetinchem / Venlo, 15 maart 2001 - Noadis, distributeur van o.a. REALbasic, TechTool Pro, Freeway, ConceptDraw, CheckIt en Valentina, kondigt met gepaste trots de Nederlandstalige versie van RagTime 5.5.2. aan. RagTime 5.5.2 is de eerste nieuwe Nederlandstalige versie van RagTIme in 7 jaar.

"Wij zijn vorig jaar begonnen met het vertalen van RagTime 5.5 voor Mac en Windows naar het Nederlands omdat er een duidelijke behoefte bestond van de Nederlandse RagTime-gebruikers en de vraag naar Nederlandstalige software sowieso aanzienlijk is. Voordien hadden wij al een project gedaan, REALbasic voor de Macintosh. Andere vertaalprojecten zitten reeds in de planning." aldus Floris van Sandwijk van Noadis. "Natuurlijk gaan wij RagTime 5.5.2 Nederlands tonen aan het publiek op de Grafivak 2001 in Amsterdam Hal 5 en als gast bij RagTime GmbH op de CeBIT in Hannover" voegt Henk Hodiamont van Noadis toe. Details daarover vindt u op onze speciale RagTime website: www.ragtime-online.nl.

Wat is RagTime?

RagTime is Business-Publishing-software die bijzonder geschikt is voor onder andere het maken van prijslijsten, catalogi, zakelijke brieven, beoordelingen, overzichten en presentaties.

Met RagTime sjabloondocumenten kunt u bijvoorbeeld uw dagelijkse berichtenstroom automatiseren, periodieke publiceringen verzorgen of vragenlijsten genereren. De veelvuldige inzetbaarheid komt voort uit de layout mogelijkheden van de software, die voorzien is van office mogelijkheden zoals spreadsheets, business graphics, tekstverwerking, tekengereedschap, foto-import (van scanner of digitale camera), knoppen, en nog veel meer. Alle objecten in RagTime kunnen vrij geroteerd, geschaald en vervormd worden. En dat allemaal in één document, dus geen lastig en tijdrovend wisselen tussen verschillende documenten.

o Vrijheid voor iedereen: RagTime 5 voor MacOS en Windows

RagTime is dé Business-Publishing-oplossing voor MacOS 7, 8 en 9, Windows 95, 98, 2000, NT4 en ME. Elk RagTime 5 pakket bevat de software en de documentatie voor beide platforms. Ook als u overstapt naar een ander soort computer, kunt u uw RagTime-licentie gewoon op de andere computer blijven gebruiken.

Onder Mac en Windows heeft RagTime 5 hetzelfde documenttype. De uitwisseling van bestanden is op die manier zonder probleem mogelijk. Zelfs sjabloondocumenten die zich op een server bevinden kunnen gemeenschappelijk gebruikt worden. RagTime 5 opent ook onder Windows documenten van RagTime 3 en 4 voor de Mac.

o RagTime 5 vereenvoudigt uw werk in elk opzicht

Automatische plaatsing van de vensters op uw beeldscherm, verbergen van spreadsheetrijen en _kolommen, eenvoudige handhaving van tekstomloop om objecten, instelbare beeldschermresolutie die steeds de juiste maten op alle monitoren toont, eenvoudige toegang tot belangrijke formatteringen voor tekst, alinea's, lijnen en kleuren. U kunt zelfs tekeningen in spreadsheets plaatsen en daaraan berekeningen koppelen.

o Onderdelen meerder malen (her)gebruiken

In een RagTime 5 document kunnen dezelfde onderdelen meerdere malen gebruikt worden. Of u nu dezelfde tekst in twee verschillende papierformaten (bijvoorbeeld horizontaal en verticaal papierformaat in hetzelfde document!) wilt plaatsen of businesscards veertien maal op een pagina moeten verschijnen. Elke correctie op één plaats wordt meteen overgenomen op ALLE plaatsen.

Goede redenen voor RagTime 5.5

o Professionele uitvoer

U kunt direct vanuit RagTime documenten voor vierkleurendruk of met steunkleuren kleurgescheiden uitvoeren of voorgesepareerde PDF-bestanden aan de belichter sturen. RagTime wordt geleverd met 30 Mb ICC-profielen voor color-management en kan daarmee op scanners en monitoren exacte drukkleuren simuleren. Naast illustraties worden in RagTime teksten en grafieken correct gesepareerd, ook als u RGB- of Lab-kleuren gebruikt.

o Acrobat PDF

RagTime 5.5 werkt direct met uw Acrobat Distiller vanaf versie 4 samen om PDF-documenten te creëren. Die kunt u bijv. per e-mail versturen, op het internet plaatsen of voorgesepareerd als belichtingsbestand gebruiken. De Distiller-instellingen kunnen in RagTime 5.5 gekozen worden.

o Intelligentere Tabellen

Het werken en rekenen in de RagTime-spreadsheet is in versie 5.5 nog comfortabeler geworden. Met de nieuwe functie 'Vul rij' kunt u door gewoon te slepen aan de selectie complexe gegevensreeksen creëren. Bij de invoer herkent RagTime nu zinnige waardeformaten. Als u het Guldenteken met '120' invoert, wordt dat niet meer in tekst omgezet maar het blijft een getal en krijgt het waardeformaat 'Nederlandse Gulden'.

o Nieuwe Import- en Exportformaten

De mogelijkheden voor het importeren en exporteren van bestanden en documenten is in RagTime 5.5 verder verbeterd en uitgebreid. In de lijst formaten zijn nu Word 6/97/98/ 2000, Excel 4/5/97/98/2000, RTF, SYLK, DBF, XTND, JPEG, PNG, EPSF, TIFF, WMF, EMF, BMP, PICT en Text (Mac, DOS, Windows en Unicode) opgenomen.

o Kleuren beheren

De nieuwe kleurenlijst van RagTime 5.5 heeft het helemaal! U ziet de kleur met naam en kleurveld en kunt kleuren zo aanzienlijk sneller terugvinden. Meerdere steunkleuren kunnen in één plaat verenigd worden. Nieuwe kleuren kunt u als RGB-, Lab- of CMYK-kleur creëren.

o Gemakkelijk opmaken van tabellen

U kunt nu rijen en kolommen als titel markeren. Zulke titels worden automatisch herhaald wanneer de spreadsheet verder loopt in een volgende container. Als u rijen, kolommen of cellen verplaatst, neemt RagTime ingestelde kleuren, formaten of celranden mee. De tijd van de 'witte gaten' in tabellen behoort daarmee tot het verleden.

o Vrijstellingspaden gebruiken

RagTime 5.5 herkent vrijstellingspaden in TIFF-, JPEG- en EPSF-bestanden. Zo kunnen er transparante achtergronden gecreëerd worden, of de vrijstellingspaden kunnen als kader gebruikt worden. RagTime kan ook meerdere illustraties tegelijkertijd uit een digitale camera of een scanner inlezen als de driver van het apparaat dat toelaat.

o EPS-Export

RagTime-documenten of hun bestanddelen kunnen als EPSF geëxporteerd worden en zijn dan voor andere programma's als grafische elementen beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld de omvangrijke tabelopmaakmogelijkheden in RagTime gebruiken en het resultaat als EPS-illustratie in gebruikelijke opmaakprogramma's plaatsen.

Systeemvereisten

Macintosh

RagTime 5.5 draait uitsluitend op Mac OS-compatibele computers met PowerPC processor. Nodig is minimaal Mac OS versie 7.5, aanbevolen wordt Mac OS 8 of 9. Voor RagTime 5.5 moet minstens 32 MB van het geïnstalleerde werkgeheugen (RAM) beschikbaar zijn, aanbevolen is 64 MB.

Windows

RagTime 5.5 draait op alle pc's met Windows 95, 98, NT 4.0, 2000 en ME. RagTime heeft minimaal 24 MB werkgeheugen nodig, aanbevolen is 64 MB.

De harde-schijfruimte die voor volledige installatie van RagTime 5.5 (Mac of Windows) nodig is, bedraagt ongeveer 100 MB.

RagTime 5.5.2 is per direkt beschikbaar en kost in de introductieperiode tot en met 30 april 2001, NLG 1300,-- exclusief BTW. Een upgrade vanaf versie 1, 2 of 3 kost NLG 575,-- exclusief BTW, een upgrade vanaf versie 4 kost NLG 385,-- exclusief BTW en een upgrade vanaf versie 5 kost NLG 290,-- exclusief BTW. Er zijn ook zéér scherp geprijsde academische pakketten beschikbaar voor RagTime 5.5.2 Nederlands. Neemt u contact met ons op over de details.

De gehele RagTime Online web-site werd met het web-design programma Freeway gemaakt.

© 1998-2001 Noadis / Webmaster: Henk Hodiamont

Noadis telefoon en fax: 077 - 35 222 53 - International phone and fax:
+31 77 35 222 53