Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 15 maart 2001

Afdeling Communicatie

Homepage Persberichten/benoemingsberichten

Voorzieningen
Staven van het CvB
Diensten en bedrijven
met o.a.:
Dienst Communicatie en Marketing
Overige

DR. A.M.R. TROMPENAARS BENOEMD TOT HOOGLERAAR INTERNATIONAL MANAGEMENT AAN DE KU NIJMEGEN

Dr. A.M.R. Trompenaars is benoemd tot hoogleraar International Management aan de Faculteit der Managementwetenschappen (voorheen Beleidswetenschappen). Trompenaars speelt een belangrijke rol bij de Engelstalige variant International Management binnen de opleiding Bedrijfswetenschappen van de faculteit.

Fons Trompenaars (Amsterdam, 1953) studeerde Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde in 1983 aan de University of Pennsylvania op het onderwerp: The Organisation of Meaning and the Meaning of Organisation. Van 1981 tot 1989 werkte hij bij de Koninklijke Shell, eerst als beleidsmedewerker Personnel Employee Relations en vervolgens als Manager Management&Development. Trompenaars is vanaf 1989 directeur en consultant bij Trompenaars Hamden-Turner (voorheen Centre for International Business Studies), een consulting en training organisatie op het gebied van intercultureel management. Met name in de tweede helft van de jaren '90 gaf hij management trainingen aan een aantal Noord- en West-Europese universiteiten en het bedrijfsleven.

Trompenaars heeft inmiddels een reeks van publicaties over met name cultuur en management op zijn naam staan. In 1994 werd zijn boek: Riding the Waves of Culture. Zakendoen over de grens door de Orde van Organisatiedeskundigen en Adviseurs uitgeroepen tot het boek van het jaar.