PERSBERICHT

Versnelde Europese expansie Zeeman textielSupers

Alphen aan den Rijn, 15 maart 2001 - Zeeman Groep B.V., eigenaar van Zeeman textielSupers in Europa, maakte in 2000 een sterke expansie door. De omzet en de winst gaven een verdere stijging te zien, terwijl het aantal winkels flink werd uitgebreid. Vooral in Duitsland en België werden nieuwe textielSupers geopend. Het totale aantal winkels steeg in 2000 met 64 tot 597. De consumentenomzet steeg met 6,5% tot Euro 304 miljoen en het nettoresultaat kwam uit op Euro 14,2 miljoen tegen Euro 13,8 miljoen in 1999.

De directie is tevreden met de ontwikkeling van omzet en winst, zeker wanneer rekening wordt gehouden met de bepaald niet gunstige weersomstandigheden in het afgelopen najaar. Vooral in Duitsland, de grootste consumentenmarkt van Europa, werden meer winkels geopend dan aanvankelijk gepland. Alleen al in Berlijn zijn nu 25 vestigingen van Zeeman textielSupers.

In 2001 zullen 90 nieuwe Zeeman textielSupers geopend worden. De groei vindt met name plaats in België en Duitsland, maar ook in het noorden van Frankrijk staan minimaal 10 nieuwe winkels gepland. De directie verwacht opnieuw een positief jaar. Er wordt een omzetgroei verwacht van ten minste 10% en een duidelijke winstgroei. Het aantal klanten en de omzet per klant zullen sterker groeien dan in het afgelopen jaar. De aandacht blijft sterk gericht op positionering van de formule in Europa, vergroting van de resultaatgerichtheid en verbetering van de kwaliteit van de organisatie. Zeeman gaat met volle kracht vooruit