Gemeente Steenbergen

Rioleringswerkzaamheden te Kruisland
In verband met rioleringswerkzaamheden te Kruisland zal vanaf 21 maart a.s. de kern van Kruisland gedeeltelijk afgesloten zijn. De werkzaamheden zullen vermoedelijk twee maanden in beslag nemen. Ter plaatse zullen de omleidingroutes worden aangegeven. Het verkeer vanuit Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord richting Roosendaal e.o. wordt geadviseerd via Stampersgat of Bergen op Zoom te rijden.

Voor zover nodig vragen wij uw medewerking en zo mogelijk enig begrip indien overlast niet te vermijden valt.

Indien u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met onze medewerker de heer C. de Nijs.
Verkeersmaatregelen
In verband met het houden van een hardloopwedstrijd zijn onderstaande wegen afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers op: zo 25 maart van 10.00 uur tot 15.00 uur Krommeweg, Oranjebolwerk, Kruitweg, Van Hoogendorpstraat, De Ram van Hagedoornstraat, Jacob van Grimmesteijnstraat, Paulus Baxstraat, Middenwal en Frederiksbolwerk. Voor meer informatie kunt u bellen naar zwembad De Meermin, Krommeweg 2c, Steenbergen, tel (0167) 563722.



Jongerenwerker gezocht

Met ondersteuning van de gemeente is in Steenbergen een jeugdhonk geplaatst bij sporthal 't Cromwiel.

Voor de begeleiding van jongeren in dat jeugdhonk, dat geëxploiteerd wordt door de stichting Jongerenwerk Steenbergen, wordt gezocht naar een medewerker. Voor deze medewerker is door de genoemde stichting een taakomschrijving opgesteld.

De taakomschrijving kan samengevat als volgt aangeduid worden:
- opvang en begeleiding van jongeren;

- samenwerking met het bestuur van de stichting en vrijwilligers;
- onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw en inventaris;
- het verrichten van lichte administratieve werkzaamheden.
Aan de kandidaat kan een zogenaamde 'instroombaan' worden aangeboden. Een instroombaan is een gesubsidieerde baan en kan in beginsel voor onbepaalde tijd worden aangegaan. Een en ander houdt in dat een kandidaat zich in een uitkeringssituatie zal moeten bevinden om voor de functie in aanmerking te komen.

Wanneer u zich in een uitkeringssituatie bevindt en belangstelling heeft voor deze functie, dan kunt u daarover tijdens kantooruren nader informatie ontvangen van mevrouw M. Beens van de afdeling Welzijn, telefoon 54 33 21.


Hoorzittingen Commissie Bezwaar- en Beroepschriften

Op woensdag 21 maart 2001 houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen.

Op de agenda staan de volgende bezwaarschriften.

Van 09.00 uur tot 09.30 uur (besloten zitting)
Tegen het besluit van burgemeester en wethouders om bij de toekenning van een uitkering ingevolge de Algemene bijstandswet rekening te houden met een vermogen, boven het zogenaamde vrij te laten vermogen, en dien ten gevolge een periodieke uitkering te verstrekken in de vorm van een renteloze geldlening.

Van 09.30 uur tot 10.00 uur
Van Prodimex B.V. en Thopol B.V. tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot aanschrijving, onder oplegging van een dwangsom, om alle op het perceel kadastraal bekend als Nieuw-Vossemeer, sectie B 2941 aanwezige bouwwerken, opslag en verharding te verwijderen.

Van 10.00 uur tot 10.30 uur
Van de heer J.C.W.M. Somers tegen het besluit van burgemeester en wethouders om zijn woning formeel als gesaneerd te beschouwen omdat hij afziet van de mogelijkheid om de woning met rijkssubsidie te laten isoleren tegen verkeerslawaai.

De indieners van de bezwaarschriften maar ook andere belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen.

Het bezwaarschrift en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.

Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.



Gevonden fietsen

Besloten is om de teamchef van de politie Steenbergen toe te staan de bij de politie aangemelde en aan haar overgedragen gevonden fietsen, na afloop van de wettelijke bewaartermijn (.. maanden / jaren) over te dragen aan de Stichting Samen Werken. Deze stichting gaat binnen haar project Repeco de fietsen repareren, opknappen en ze vervolgens weer verkopen.

Het gaat daarbij om gevonden fietsen met een waarde van minder dan f 1.000,00 ( 453,78 ) die allereerst drie maanden bij de politie worden bewaard. Het risico bestaat dat fietsen die op enig moment bij de politie zijn beland als 'gevonden voorwerp' in een eerder stadium zijn gestolen en later onbeheerd zijn achtergelaten. Als deze fietsen, al dan niet na een grondige opknapbeurt weer in omloop worden gebracht door verkoop door de stichting Samen Werken bestaat een - geringe - kans dat de vroegere eigenaar zijn of haar fiets herkent en opeist. Deze vroegere eigenaar heeft echter (nu het gaat om een niet-kostbare zaak) na de bewaartermijn van drie maanden zijn of haar eigendomsrecht verloren. Bent u uw fiets kwijtgeraakt dan is het dan ook zaak om zo snel mogelijk daarvan melding te maken bij de politie. Wellicht is uw fiets al gevonden en staat hij op het politiebureau op u te wachten. Fietseigenaren wordt nog eens gewezen op het nut om hun postcode en huisnummer in de fiets te graveren of met onuitwisbare inkt aan te brengen. Raakt u de fiets dan kwijt en hij wordt bij de politie gebracht dan kan de politie uw eigendom op eenvoudige wijze herkennen en contact met u opnemen.


Standplaats in Nieuw-Vossemeer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het innemen van standplaats voor de verkoop van aardappelen, groenten en fruit op vrijdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur gedurende het jaar 2001 op het parkeerterrein van verzorgingscentrum De Vossemeren aan de Burgemeester Janssensstraat 1 te Nieuw-Vossemeer. Gelijktijdig is eenzelfde vergunning verleend voor de verkoop van kaas en vleeswaren.

Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van bekendmaking gemotiveerd bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Verzocht wordt op de linkerbovenhoek van de enveloppe te vermelden 'bezwaarschrift'.
Per 1 april 2001 wordt de prijs van paspoorten landelijk met Agendapunten (voorlopig) o.a.:

* Wijziging tarief verhuur volkstuinen.

* Beschikbaar stellen krediet voor het uitbreiden van en het aanbrengen van overige voorzieningen aan de bijzondere basisschool De Nieuwe Veste te Steenbergen.

* Eerste wijziging legesverordening 2001.
* Vaststelling APV 2001.

* Beschikbaar stellen krediet voor het uitbreiden van en het aanbrengen van overige voorzieningen aan de bijzondere basisschool Merijntje te Nieuw-Vossemeer.

* Overhevelingregeling saldi Andere Voorzieningen Basisonderwijs.
* Vaststelling tarieven openlucht zwembaden Steenbergen seizoen 2001.

* Mandaat met betrekking tot het nemen van besluiten inzake de verlening van bijstand.

* Wijziging algemene voorwaardenverordening inzake verkoop en erfpacht, 1997.

* Verkoop erfpachtcomplex, gelegen in Dinteloord, aan de Woningstichting Dinteloord.

* Voorbereidingsbesluit Kleine Kerkstraat Steenbergen ten behoeve van de bouw van 17 seniorenwoningen.

* Voorbereidingsbesluit glastuinbouwgebied.
Deze vergadering begint om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergadering mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de
vr 16 en za 17 maart: 20.00 uur, toneelvoorstellingen in café Het Wagenhuis Nieuw-Vossemeer.
zo 18 maart: mini-survivalrun Steenbergen, van 12.00 tot 15.00 uur. Info tel 532035.
zo 25 maart: hardloopwedstrijden Steenbergen, Sportvereniging Diomedon. Info tel 567205.
za 31 maart: kinderkledingbeurs in sporthal Steenbergen. Info tel 564413.
za 31 maart: concert van Harmonie Volharding in sporthal Steenbergen. Laatste aanpassing uitgevoerd op: donderdag 15 maart 2001 .