Gemeente Enschede

Alleenstaande moeders Oost hebben certificaat verdiend! Cursus Arbeidsmarktoriëntatie tot goed einde gebracht Op donderdag 15 maart aanstaande, om 9.30 uur, nemen acht alleenstaande moeders in wijkcentrum De Esmarke hun certificaten van de cursus "Oriëntatie op de Arbeidsmarkt" in ontvangst. Zij ontvangen het certificaat uit handen van Jan Minten, senior medewerker van de Procucteenheid Activering en Inkomensvoorziening (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, gemeente Enschede).

Inhoud cursus
Vanaf 16 januari hebben de acht vrouwen, moeders met een Bijstandsuitkering, deelgenomen aan de cursus, georganiseerd door de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en Activa. Zij hebben zich gedurende 22 bijeenkomsten kunnen verdiepen in hun eigen mogelijkheden en inzicht kunnen krijgen in de arbeidsmarkt. Vragen die aan de orde kwamen, waren onder andere: `Hoe solliciteer je ?', `Hoe regel je goede kinderopvang?' en natuurlijk `Hoe combineer je huishouden, werk en opvoeding?'.

Gepaste trots
De deelneemsters mogen met gepaste trots hun certificaat in ontvangst nemen. Zij hebben een eerste, heel belangrijke stap gezet in de richting van de arbeidsmarkt. Vol zelfvertrouwen kunnen ze met de `tools' uit de cursus concreet aan de slag om hun persoonlijke doelstellingen vorm te geven. Het uitstroomteam van de DMO (dat deze cursisten verder ondersteunt in de richting van de arbeidsmarkt) is optimistisch over hun mogelijkheden.

Nieuwe cursus september 2001
In september 2001 start er in De Esmarke weer een nieuwe cursus "Oriëntatie op de Arbeidsmarkt", voor moeders met een bijstandsuitkering uit stadsdeel Oost. Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen en zich aanmelden bij Dick Laan van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, tel. (053) 48 17 321.



Voor meer informatie voor de redactie:
Bart Jansen, project-aanjager sociale activering, tel. (053) 48 17 256 Brenda Kleinherenbrink, communicatieadviseur DMO, tel. (053) 48 17 598 terug naar boven