Nationaal Dubo Centrum

Infodesk duurzaam bouwen nu volledig online, Nationaal Dubo Centrum zet in op internet

De Dubo Infodesk van het Nationaal Dubo Centrum gaat per 15 maart aanstaande volledig online: de bouwprofessional kan nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht bij deze deskundige vraagbaak voor informatie op het gebied van duurzaam bouwen:
www.dubo-centrum.nl en - voor vragen die niet op de site te vinden zijn - infodesk@dubo-centrum.nl.

Het Nationaal Dubo Centrum, kennis- en informatiecentrum op het gebied van duurzaam bouwen, gaat de komende tijd zwaar inzetten op het medium internet. Kennis en informatie ontsluiten voor een brede doelgroep en dit aanbod laagdrempelig beschikbaar stellen draagt immers bij aan het realiseren van het draagvlak voor en verankering van duurzaam bouwen.

Op korte termijn betekent dit dat de inhoud van de website www.dubo-centrum.nl aanzienlijk uitgebreid wordt. Daarnaast betekent dit dat de huidige telefonische openstelling van de Dubo Infodesk niet langer gehandhaafd blijft. Met ingang van 15 maart 2001 is het niet langer mogelijk de Dubo Infodesk telefonisch te bereiken; het telefoonnummer (010) 412 21 20 komt te vervallen. Het faxnummer daarentegen blijft bestaan: (010) 214 29 25.

Met het ontwikkelen van een volledig nieuwe website, die toegang biedt tot de omvangrijke gegevensbestanden van het Nationaal Dubo Centrum, zal later in 2001 voorzien worden in de groeiende behoefte aan informatie-op-maat, passend in het profiel van de klant.

Het Nationaal Dubo Centrum is eind 1996 gestart met de Dubo Infodesk, destijds specifiek gericht op de sectoren burger- en utiliteitsbouw. In maart 1999 werd het werkterrein uitgebreid met de grond-, weg- en waterbouw, waarmee de Dubo Infodesk uitgroeide tot dé bouwbrede vraagbaak voor professionals. Het aantal vragen in 2000 bedroeg 2000. "Met de nieuwe strategie sluiten we aan bij de duidelijk waarneembare verschuiving in mediumgebruik: het aandeel telefonische vragen aan de Infodesk neemt af, het aandeel vragen per e-mail neemt sterk toe, het aantal bezoekers aan de website is eveneens sterk stijgend. Voor ons een signaal waar we niet om heen kunnen", aldus Hans Heemrood, directeur van het Nationaal Dubo Centrum.

27 februari 2001